Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Ricset – vegán sólet agyagedényben Hévízi Ákossal

Ricset – vegán sólet agyagedényben Hévízi Ákossal


ricset vegán sólet recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Vegán ételek grillsütőn? Miért is ne! Kezdjük is egy igazán finom étellel, amely a sólet vegán kistestvére a ricset. A zöldségekkel felturbózott gerslis egytálételt Hévízi Ákossal a veganblog.hu társalapítójával készítettük el közösen agyagedényben. Ez a recept #olajmentes #szójamentes #teljesértékű #vegán

Adag8 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő1 óra 20 percÖsszesen1 óra 35 perc
Hozzávalók
 250 g tarkabab, gyöngybab, mungóbab keveréke
 250 g árpagyöngy
 4 darab nagyobb sárgarépavastagabb karikákra vágva
 1 darab fehérrépafelkarikázva
 2 darab nagyobb fej vöröshagymaapróra vágva
 5 gerezd fokhagymaátpasszírozva
 3 evőkanál teljeskiőrlésű liszt/ barnarizsliszt
 2 teáskanál pirospaprika
 néhány fújás folyékony füst - el is hagyható
 4 evőkanál mindenmentes ételízesítő
 ½ teáskanál őrölt kömény
 csipet bors
 csipet kurkuma
 2 teáskanál majoránna
 3 darab babérlevél
 
 4 l vízha sűrűbbre szeretnénk, kezdjük 3 literrel
Opcionális hozzávalók
 2 darab kis tömb füstölt tofu felkockázva
 petrezselyemdíszítésnek
 vegán tejföl vagy joghurttálaláshoz
 teljes kiőrlésű kenyértálaláshoz
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

A babot és a gerslit előző éjszaka már áztassuk be így könnyebben tudjuk majd megfőzni, illetve a hüvelyes ételekkel járó puffasztó hatás is mérsékelhető. A receptet agyagedényben vagy nagyobb méretű jénaiban vagy zárható tepsiben, öntött vas edényben készítsük el.

2

Vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát, majd kevés vízen dinszteljük meg a 170°C-ra melegített grillsütőben. Fontos: amennyiben agyagedényben készítjük az ételt, a tálunk melegedjen együtt a grillsütővel.

3

Liszttel szórjuk meg, majd rövid ideig pirítsuk és húzzuk le a tűzről/hőről, hogy ne égessük meg. Ekkor alapos keverés mellett adjuk hozzá a piros paprikát és a fűszereket, majd öntsük fel a vízzel.

4

Tegyük bele a már lecsepegtetett babot és gerslit és kb. 1 órán keresztül főzzük, amíg közel puha nem lesz.

5

Tegyük hozzá a zöldségeket, forgassuk össze. Ha túl sűrűnek látszik, akkor adagoljunk még hozzá egy kis vizet.

6

Az utolsó 5 percre tegyük hozzá a felkockázott tofut is, majd készen is vagyunk.

7

Tálaljuk vegán tejföllel és kenyérrel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Zseniális mediterrán rakott tésztaMegtartva jó szokásunkat, ennél a fantasztikusan egyedi, déli ízekben és alapanyagokban gazdag tésztaételnél is az egyszerűség hívei maradunk. A végeredmény pedig: szavakkal leírhatatlan. Ezért, feltétlenül muszáj kipróbálni!
Grillezett kukorica parmezánnal és fokhagymávalAdjunk ennek a nyári köretnek a sajtos fokhagymás extra ízvilágot. A friss kukoricát fokhagymás vajkeverékbe áztatjuk, puhára grillezzük, majd szájban olvadó parmezánnal és petrezselymes körettel díszítjük.
Fatüzelésű vegetáriánus pizzaHagyjuk ki most a pizza rendelést és élvezzük inkább az eredeti fatüzelésű pizzák ízeit egyenesen a fa pellet grillsütőnkből.
Grillezett chilis-limeos kukoricaHa ezt készíted az összejövetelen, biztos lehetsz benne, hogy sokáig emlegetni fogják. A zsenge grillezett kukoricát ízletes chilis-limeos vajjal kenjük meg az új kedvenc nyári köretünkhöz.

Hozzávalók

Hozzávalók
 250 g tarkabab, gyöngybab, mungóbab keveréke
 250 g árpagyöngy
 4 darab nagyobb sárgarépavastagabb karikákra vágva
 1 darab fehérrépafelkarikázva
 2 darab nagyobb fej vöröshagymaapróra vágva
 5 gerezd fokhagymaátpasszírozva
 3 evőkanál teljeskiőrlésű liszt/ barnarizsliszt
 2 teáskanál pirospaprika
 néhány fújás folyékony füst - el is hagyható
 4 evőkanál mindenmentes ételízesítő
 ½ teáskanál őrölt kömény
 csipet bors
 csipet kurkuma
 2 teáskanál majoránna
 3 darab babérlevél
 
 4 l vízha sűrűbbre szeretnénk, kezdjük 3 literrel
Opcionális hozzávalók
 2 darab kis tömb füstölt tofu felkockázva
 petrezselyemdíszítésnek
 vegán tejföl vagy joghurttálaláshoz
 teljes kiőrlésű kenyértálaláshoz
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

A babot és a gerslit előző éjszaka már áztassuk be így könnyebben tudjuk majd megfőzni, illetve a hüvelyes ételekkel járó puffasztó hatás is mérsékelhető. A receptet agyagedényben vagy nagyobb méretű jénaiban vagy zárható tepsiben, öntött vas edényben készítsük el.

2

Vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát, majd kevés vízen dinszteljük meg a 170°C-ra melegített grillsütőben. Fontos: amennyiben agyagedényben készítjük az ételt, a tálunk melegedjen együtt a grillsütővel.

3

Liszttel szórjuk meg, majd rövid ideig pirítsuk és húzzuk le a tűzről/hőről, hogy ne égessük meg. Ekkor alapos keverés mellett adjuk hozzá a piros paprikát és a fűszereket, majd öntsük fel a vízzel.

4

Tegyük bele a már lecsepegtetett babot és gerslit és kb. 1 órán keresztül főzzük, amíg közel puha nem lesz.

5

Tegyük hozzá a zöldségeket, forgassuk össze. Ha túl sűrűnek látszik, akkor adagoljunk még hozzá egy kis vizet.

6

Az utolsó 5 percre tegyük hozzá a felkockázott tofut is, majd készen is vagyunk.

7

Tálaljuk vegán tejföllel és kenyérrel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Ricset – vegán sólet agyagedényben Hévízi Ákossal
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66