Vegán ételek grillsütőn? Miért is ne! Kezdjük is egy igazán finom étellel, amely a sólet vegán kistestvére a ricset. A zöldségekkel felturbózott gerslis egytálételt Hévízi Ákossal a veganblog.hu társalapítójával készítettük el közösen agyagedényben. Ez a recept #olajmentes #szójamentes #teljesértékű #vegán
A babot és a gerslit előző éjszaka már áztassuk be így könnyebben tudjuk majd megfőzni, illetve a hüvelyes ételekkel járó puffasztó hatás is mérsékelhető. A receptet agyagedényben vagy nagyobb méretű jénaiban vagy zárható tepsiben, öntött vas edényben készítsük el.
Vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát, majd kevés vízen dinszteljük meg a 170°C-ra melegített grillsütőben. Fontos: amennyiben agyagedényben készítjük az ételt, a tálunk melegedjen együtt a grillsütővel.
Liszttel szórjuk meg, majd rövid ideig pirítsuk és húzzuk le a tűzről/hőről, hogy ne égessük meg. Ekkor alapos keverés mellett adjuk hozzá a piros paprikát és a fűszereket, majd öntsük fel a vízzel.
Tegyük bele a már lecsepegtetett babot és gerslit és kb. 1 órán keresztül főzzük, amíg közel puha nem lesz.
Tegyük hozzá a zöldségeket, forgassuk össze. Ha túl sűrűnek látszik, akkor adagoljunk még hozzá egy kis vizet.
Az utolsó 5 percre tegyük hozzá a felkockázott tofut is, majd készen is vagyunk.
Tálaljuk vegán tejföllel és kenyérrel.
0 servings