Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Ropogós bacon, szalonna grillsütőn

Ropogós bacon, szalonna grillsütőn


szalonna, baconsütés grill recept baconállvány okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A szalonnasütéshez mindenkinek kapcsolódik egy jó emléke, ami beugrik az izzó parázs felett tartott nyársról és rajta az izzadó tenyérnyi szalonna látványáról és illatáról. Most egy kerti grillezőre szabott változatott mutatunk, ahol semmi sem vész kárba.

Adag2 főre
Előkészítési idő5 percFőzési idő20 percÖsszesen25 perc
Hozzávalók
 1 csomag bacon
Elkészítés
1

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőnket 200 Celsius fokra. Természetesen a recept hagyományos konyhai sütőben is vagy más grillsütőben is elkészíthető.

2

A szeletelt bacont egyesével helyezzük a baconsütő állványra, ne legyen átfedés.

3

Ha a még füstösebb ízeket kedveljük, akkor érdemes alacsonyabb hőmérsékleten (smoke fokozat, 80 Celsius fok) 10-15 percet füstöltni még a szalonnát.

4

Nagyjából 15-20 perc alatt a bacon ropogósra sül, míg a zsírt a baconállvány teljesen felfogja. Ezt a kisült zsírt más ételekhez nyugodtan felhasználhatjuk vagy eltehetjük egy edénybe. Mi lilahagymát és ropogós fehér kenyeret javaslunk hozzá, de persze kerülhet a bacon hambugerbe vagy más fogásba is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillezett sárgarépaA látványos megjelenésű füstön sült sárgarépa, ami nagyon finom magában és köretként is. Érdemes zsengém, vékonyabb répától készíteni.
Koreai csirkeszárny pácolva, füstölveAz ázsiai konyha előszeretettel nyúl egyik kedvenc grillhúsunkhoz, a csirkeszárnyhoz. Ebben a verzióban egy pácolt, grillezett, majd csípős szószban megforgatott és végül minden földi jóval megszórt szárnyat mutatunk be.
Masala streetfood – bundás grillsajt, indiai raguvalEgy nem éppen hétköznapi streetfood étel következik, egyenesen az indiai konyha egzotikus világából. Azonban, a végeredmény garantáltan lenyűgözi vendégeinket abszolút finom, páratlan ízjegyeivel. Ráadásul, elég tartalmas ahhoz, hogy jóllakjunk vele anélkül, hogy túlzásba vinnénk a kalóriabevitelt.
Csirkés fehér chiliEz a chili maga az ízek fiesztája, tele fa pellet grillen sült csirkével, fehér babbal és salsa verdével. Tálalhatjuk friss avokádóval, tejföllel és korianderrel a még krémesebb és fűszeresebb chili ízért.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 csomag bacon

Elkészítés

Elkészítés
1

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőnket 200 Celsius fokra. Természetesen a recept hagyományos konyhai sütőben is vagy más grillsütőben is elkészíthető.

2

A szeletelt bacont egyesével helyezzük a baconsütő állványra, ne legyen átfedés.

3

Ha a még füstösebb ízeket kedveljük, akkor érdemes alacsonyabb hőmérsékleten (smoke fokozat, 80 Celsius fok) 10-15 percet füstöltni még a szalonnát.

4

Nagyjából 15-20 perc alatt a bacon ropogósra sül, míg a zsírt a baconállvány teljesen felfogja. Ezt a kisült zsírt más ételekhez nyugodtan felhasználhatjuk vagy eltehetjük egy edénybe. Mi lilahagymát és ropogós fehér kenyeret javaslunk hozzá, de persze kerülhet a bacon hambugerbe vagy más fogásba is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Ropogós bacon, szalonna grillsütőn
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66