A szalonnasütéshez mindenkinek kapcsolódik egy jó emléke, ami beugrik az izzó parázs felett tartott nyársról és rajta az izzadó tenyérnyi szalonna látványáról és illatáról. Most egy kerti grillezőre szabott változatott mutatunk, ahol semmi sem vész kárba.
Melegítsük fel a fa pellet grillsütőnket 200 Celsius fokra. Természetesen a recept hagyományos konyhai sütőben is vagy más grillsütőben is elkészíthető.
A szeletelt bacont egyesével helyezzük a baconsütő állványra, ne legyen átfedés.
Ha a még füstösebb ízeket kedveljük, akkor érdemes alacsonyabb hőmérsékleten (smoke fokozat, 80 Celsius fok) 10-15 percet füstöltni még a szalonnát.
Nagyjából 15-20 perc alatt a bacon ropogósra sül, míg a zsírt a baconállvány teljesen felfogja. Ezt a kisült zsírt más ételekhez nyugodtan felhasználhatjuk vagy eltehetjük egy edénybe. Mi lilahagymát és ropogós fehér kenyeret javaslunk hozzá, de persze kerülhet a bacon hambugerbe vagy más fogásba is.
Servings 2