Nyomtatandó:

Ropogós bacon, szalonna grillsütőn

Hozzávalók
 1 csomag bacon
 1 darab baconsütő állvány vagy vaslap
Elkészítés
1

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőnket 200 Celsius fokra. Természetesen a recept hagyományos konyhai sütőben is vagy más grillsütőben is elkészíthető.

2

A szeletelt bacont egyesével helyezzük a baconsütő állványra, ne legyen átfedés.

3

Ha a még füstösebb ízeket kedveljük, akkor érdemes alacsonyabb hőmérsékleten (smoke fokozat, 80 Celsius fok) 10-15 percet füstöltni még a szalonnát.

4

Nagyjából 15-20 perc alatt a bacon ropogósra sül, míg a zsírt a baconállvány teljesen felfogja. Ezt a kisült zsírt más ételekhez nyugodtan felhasználhatjuk vagy eltehetjük egy edénybe. Mi lilahagymát és ropogós fehér kenyeret javaslunk hozzá, de persze kerülhet a bacon hambugerbe vagy más fogásba is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66