Nyomtatandó:

Sajtos-bacönös amerikai kukoricakenyér

Adag4 főreElőkészítési idő15 percFőzési idő30 percÖsszesen45 perc

Egyszerű és közkedvelt recept az USA-ból, amit bármikor pillanatok alatt elkészíthetünk és ízesíthetünk kedvünk szerint. Mi most épp baconnel szórtuk meg és a grillrácsaira tettük.

sajtos baconös amerikai kukoriakenyér recept okosgrill

Hozzávalók
 190 g lisztuniverzális
 75 g sárga kukoricadara
 500 ml alacsony zsírtartalmú író
 2 darab tojás
 55 g cukor
 2 teáskanál sütőpor
 450 g sajt
 2 evőkanál bacon vagy univerzális fűszerkeverék
 1 csomag bacon
Elkészítés
1

Melegítsük elő a grillsütő 175 °C fokra. Helyezzünk egy öntöttvas serpenyőt (vagy tepsit) a grillbe az előmelegítéshez.

2

Egy tálban keverjük össze a felvert tojást, az írót, a fűszerkeveréket és a reszelt sajtot.

3

Keverjük csomómentesre a cukor, a sütőpor, a kukoricadara és a liszt hozzáadásával.

4

A öntöttvas serpenyőt vagy tepsit zsírozzuk ki és öntsük bele a sajtos kukoricadara masszát. Vágjunk fel 1-2 csík bacont kockára és szórjuk a tészta tetejére.

5

Grillezzük 25-30 percig, vagy amíg a kukoricadara arany színnel el nem válik a serpenyő széleitől.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66