Igazi menő party étel, délutáni beszélgetésekhez sörhöz vagy társasjátékhoz. Elkészítése nagyon egyszerű és gyors, cserébe mindenki imádni fogja.
Melegítsük fel a grillsütőt 150 Celsius fokra.
Egy kisebb tálkába tegyük bele a vajat. Az olvadt vajhoz keverjük hozzá a reszelt fokhagymát, a chili (vagy bors) pelyheket, a sót és az apróra vágott petrezselymet.
Irdaljuk be a kenyeret. Ahogy a képen is látható nem kell teljesen átvágni, ellenben egy éles késre lesz szükség a kockás minta kialakításához.
Tipp: először csak vágjuk be a kenyeret, mintha szeletelnénk. Kenjük meg a fűszeres vajjal ezeket a szeleteket, majd csak ezután vágjuk át keresztbe is. Így könnyebb a folyamat.
A sajtot vékony szeletekre vágva tűzzük a kenyér szeletek közé szépen sorban, hogy mindenhova jusson.
Tegyük a cipót a grillre és fedjük le egy alufóliával. 10 perc után vegyük le a fóliát, hogy a teteje is megsüljön.
Miután levettük a grillsütőről az elkészült sajtos-fokhagymás kenyeret, szórjuk meg friss petrezselyem levéllel.
0 servings