Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Sonkás sajtos brokkolis csirke füstölt paprikás krémmel – Szoky konyhája

Sonkás sajtos brokkolis csirke füstölt paprikás krémmel – Szoky konyhája


szoky konyhája sajtos brokkolis csirkecomb csirkemell recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grill recept videó: Szoky brokkolit, sajtot, sonkát tekert fűszerezett csirkehúsba, a grillsütőjén pedig készre sütötte. Szuper recept, nem fogsz csalódni!

Adag6 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő1 óra 40 percÖsszesen2 óra 10 perc
Hozzávalók:
 6 darab csontozott comb
 2 darab egész csirkemell
 80 dkg brokkoli
 20 dkg gépsonka
 25 dkg reszelt sajt
 2 fej közepes hagyma
 4 gerezd darált fokhagyma
 1 evőkanál libazsír
 7 dkg paradicsompüré
 1 evőkanál füstölt édesnemes paprika
 2 dkg barnacukor
 8 dkg teavaj
 ízlés szerint gyömbér
 
 színes bors
 koriander
Elkészítés
1

Forrásban lévő vízbe rakjunk sót és mehet bele a brokkoli. 2-3 percet főzzük, majd szűrőkanál segítségével tegyük jéghideg vízbe.

2

Készítsük el a paprikás krémet: gyorsforralóba közepes lángon melegítsünk fel egy kanál libazsírt, majd öntsük rá a barnacukrot és karamellizáljuk (2-3 perc).

3

Ezután mehet rá az aprított vöröshagyma 2-3 percig, majd jöhet a paradicsompüré és a fűszerek: só, kis gyömbér, fokhagyma, paprika. Forgassuk át alaposan, majd kb 200 ml vízzel öntsük fel és lassan főzzük, amíg sűrű nem lesz.

4

Botmixer segítségével varázsoljunk belőle krémes állagot, majd már a tűzhelyről levéve tegyük hozzá a vajat, ami így szépen beleolvad. Keverjük össze alaposan.

5

Csirke előkészítés: a csontozott húsokra tegyünk nejlont és kis-közepes klopfolással dolgozzunk. Ezekre a húsokra mehet só, koriander, színes bors, plusz bármilyen kedvenc fűszer vagy fűszerkeverék.

6

Húzzunk ki alufóliát, majd kis olaj segítségével nedvesítsük meg, hogy ne ragadjon rá a hús később. Tegyük rá a fűszerezett húst, majd 2 szelet sonkát. Jöhet a brokkoliból néhány darab (szárát eltávolíthatjuk), majd következik a reszelt sajt. Ha minden hozzávaló a helyére került Tekerjük fel a húst. Tulajdonképpen egy nagy szaloncukrot fogunk kapni.

7

A grillsütőt állítsuk 150 Celsius fokra és 60 percig süssük így a felteker, töltött csirkehúsokat.

8

Bontsuk le a fóliát, erre már nem lesz szükségünk. A pecsenyeszaftot használjuk fel! Öntsük rá a (félig főtt) burgonyára, mielőtt visszahelyezzük a grillsütőre.

9

Jöhet a szósszal történő bekenés. Ecset segítségével kenjük át a húsokat, majd nagyobb hőmérsékleten (220-230 fokon) 30-35 percig süssük. 3-4x kenjük át összesen, a végén pedig friss petrezselyemmel szórjuk meg a krumplit és tálalhatunk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Ropogós bacon, szalonna grillsütőnA szalonnasütéshez mindenkinek kapcsolódik egy jó emléke, ami beugrik az izzó parázs felett tartott nyársról és rajta az izzadó tenyérnyi szalonna látványáról és illatáról. Most egy kerti grillezőre szabott változatott mutatunk, ahol semmi sem vész kárba.
BBQ kacsamell sütőtökpürévelIdőigényes, de mégis egyszerűen elkészíthető recepttel érkeztünk az őszi sütőtök és kacsa szezonra: barbecue kacsamell.
Füstös oldalas SPG-velEgyszerű, de nagyszerű receptet keresel? Legyen ez az oldalas az új kedvenced. Csak néhány friss hússzeletre, sóra, borsra és fokhagymásra, na és persze egy kis hickory füstre van szükségünk ahhoz, hogy komoly ízélményeket érjünk el.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 6 darab csontozott comb
 2 darab egész csirkemell
 80 dkg brokkoli
 20 dkg gépsonka
 25 dkg reszelt sajt
 2 fej közepes hagyma
 4 gerezd darált fokhagyma
 1 evőkanál libazsír
 7 dkg paradicsompüré
 1 evőkanál füstölt édesnemes paprika
 2 dkg barnacukor
 8 dkg teavaj
 ízlés szerint gyömbér
 
 színes bors
 koriander

Elkészítés

Elkészítés
1

Forrásban lévő vízbe rakjunk sót és mehet bele a brokkoli. 2-3 percet főzzük, majd szűrőkanál segítségével tegyük jéghideg vízbe.

2

Készítsük el a paprikás krémet: gyorsforralóba közepes lángon melegítsünk fel egy kanál libazsírt, majd öntsük rá a barnacukrot és karamellizáljuk (2-3 perc).

3

Ezután mehet rá az aprított vöröshagyma 2-3 percig, majd jöhet a paradicsompüré és a fűszerek: só, kis gyömbér, fokhagyma, paprika. Forgassuk át alaposan, majd kb 200 ml vízzel öntsük fel és lassan főzzük, amíg sűrű nem lesz.

4

Botmixer segítségével varázsoljunk belőle krémes állagot, majd már a tűzhelyről levéve tegyük hozzá a vajat, ami így szépen beleolvad. Keverjük össze alaposan.

5

Csirke előkészítés: a csontozott húsokra tegyünk nejlont és kis-közepes klopfolással dolgozzunk. Ezekre a húsokra mehet só, koriander, színes bors, plusz bármilyen kedvenc fűszer vagy fűszerkeverék.

6

Húzzunk ki alufóliát, majd kis olaj segítségével nedvesítsük meg, hogy ne ragadjon rá a hús később. Tegyük rá a fűszerezett húst, majd 2 szelet sonkát. Jöhet a brokkoliból néhány darab (szárát eltávolíthatjuk), majd következik a reszelt sajt. Ha minden hozzávaló a helyére került Tekerjük fel a húst. Tulajdonképpen egy nagy szaloncukrot fogunk kapni.

7

A grillsütőt állítsuk 150 Celsius fokra és 60 percig süssük így a felteker, töltött csirkehúsokat.

8

Bontsuk le a fóliát, erre már nem lesz szükségünk. A pecsenyeszaftot használjuk fel! Öntsük rá a (félig főtt) burgonyára, mielőtt visszahelyezzük a grillsütőre.

9

Jöhet a szósszal történő bekenés. Ecset segítségével kenjük át a húsokat, majd nagyobb hőmérsékleten (220-230 fokon) 30-35 percig süssük. 3-4x kenjük át összesen, a végén pedig friss petrezselyemmel szórjuk meg a krumplit és tálalhatunk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Sonkás sajtos brokkolis csirke füstölt paprikás krémmel – Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66