Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Sonkás sajtos brokkolis csirke füstölt paprikás krémmel – Szoky konyhája

Sonkás sajtos brokkolis csirke füstölt paprikás krémmel – Szoky konyhája


szoky konyhája sajtos brokkolis csirkecomb csirkemell recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grill recept videó: Szoky brokkolit, sajtot, sonkát tekert fűszerezett csirkehúsba, a grillsütőjén pedig készre sütötte. Szuper recept, nem fogsz csalódni!

Adag6 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő1 óra 40 percÖsszesen2 óra 10 perc
Hozzávalók:
 6 darab csontozott comb
 2 darab egész csirkemell
 80 dkg brokkoli
 20 dkg gépsonka
 25 dkg reszelt sajt
 2 fej közepes hagyma
 4 gerezd darált fokhagyma
 1 evőkanál libazsír
 7 dkg paradicsompüré
 1 evőkanál füstölt édesnemes paprika
 2 dkg barnacukor
 8 dkg teavaj
 ízlés szerint gyömbér
 
 színes bors
 koriander
Elkészítés
1

Forrásban lévő vízbe rakjunk sót és mehet bele a brokkoli. 2-3 percet főzzük, majd szűrőkanál segítségével tegyük jéghideg vízbe.

2

Készítsük el a paprikás krémet: gyorsforralóba közepes lángon melegítsünk fel egy kanál libazsírt, majd öntsük rá a barnacukrot és karamellizáljuk (2-3 perc).

3

Ezután mehet rá az aprított vöröshagyma 2-3 percig, majd jöhet a paradicsompüré és a fűszerek: só, kis gyömbér, fokhagyma, paprika. Forgassuk át alaposan, majd kb 200 ml vízzel öntsük fel és lassan főzzük, amíg sűrű nem lesz.

4

Botmixer segítségével varázsoljunk belőle krémes állagot, majd már a tűzhelyről levéve tegyük hozzá a vajat, ami így szépen beleolvad. Keverjük össze alaposan.

5

Csirke előkészítés: a csontozott húsokra tegyünk nejlont és kis-közepes klopfolással dolgozzunk. Ezekre a húsokra mehet só, koriander, színes bors, plusz bármilyen kedvenc fűszer vagy fűszerkeverék.

6

Húzzunk ki alufóliát, majd kis olaj segítségével nedvesítsük meg, hogy ne ragadjon rá a hús később. Tegyük rá a fűszerezett húst, majd 2 szelet sonkát. Jöhet a brokkoliból néhány darab (szárát eltávolíthatjuk), majd következik a reszelt sajt. Ha minden hozzávaló a helyére került Tekerjük fel a húst. Tulajdonképpen egy nagy szaloncukrot fogunk kapni.

7

A grillsütőt állítsuk 150 Celsius fokra és 60 percig süssük így a felteker, töltött csirkehúsokat.

8

Bontsuk le a fóliát, erre már nem lesz szükségünk. A pecsenyeszaftot használjuk fel! Öntsük rá a (félig főtt) burgonyára, mielőtt visszahelyezzük a grillsütőre.

9

Jöhet a szósszal történő bekenés. Ecset segítségével kenjük át a húsokat, majd nagyobb hőmérsékleten (220-230 fokon) 30-35 percig süssük. 3-4x kenjük át összesen, a végén pedig friss petrezselyemmel szórjuk meg a krumplit és tálalhatunk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Pénztárcabarát babos tésztaEgy elfeledett hagyományos egyszerű étel következik, amit még költséghatékony is, a babos tészta. Megspékeljük egy kis rozmaringos füstölőfa pellettel és baconnel.
Fokhagymás paradicsomos pecsenye – Szoky konyhájaA Duna-parton grillezett Szoky, ahol egy nagyon finom paradicsomos pecsenyét készített. A videóban egy nagyon finom gyökérkenyérrel és kovászos uborkával történt a tálalás, de ehhez az ételhez szinte minden köret tökéletes,
Nachos tál grillen, gazdagonA mexikói konyha nagyon jó mártogatósban és chipsekben is. Ebben a tálban egyesülnek ezek a jellemezők és egy brutál megrakott tv nézős, beszélgetős étel jön létre. Minek nevezzelek, kérdezné Petőfi, de mi inkább kérdezősködés helyett felfaljuk.
Teriyaki csirkeszárny szószKészítsd el otthon az egyre népszerűbb japán édes-sós szószt. Mindenféle húshoz passzol, nem csak csirkéhez! Sertés és marha mellett szuper lazachoz is. Pillanatok alatt elkészül.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 6 darab csontozott comb
 2 darab egész csirkemell
 80 dkg brokkoli
 20 dkg gépsonka
 25 dkg reszelt sajt
 2 fej közepes hagyma
 4 gerezd darált fokhagyma
 1 evőkanál libazsír
 7 dkg paradicsompüré
 1 evőkanál füstölt édesnemes paprika
 2 dkg barnacukor
 8 dkg teavaj
 ízlés szerint gyömbér
 
 színes bors
 koriander

Elkészítés

Elkészítés
1

Forrásban lévő vízbe rakjunk sót és mehet bele a brokkoli. 2-3 percet főzzük, majd szűrőkanál segítségével tegyük jéghideg vízbe.

2

Készítsük el a paprikás krémet: gyorsforralóba közepes lángon melegítsünk fel egy kanál libazsírt, majd öntsük rá a barnacukrot és karamellizáljuk (2-3 perc).

3

Ezután mehet rá az aprított vöröshagyma 2-3 percig, majd jöhet a paradicsompüré és a fűszerek: só, kis gyömbér, fokhagyma, paprika. Forgassuk át alaposan, majd kb 200 ml vízzel öntsük fel és lassan főzzük, amíg sűrű nem lesz.

4

Botmixer segítségével varázsoljunk belőle krémes állagot, majd már a tűzhelyről levéve tegyük hozzá a vajat, ami így szépen beleolvad. Keverjük össze alaposan.

5

Csirke előkészítés: a csontozott húsokra tegyünk nejlont és kis-közepes klopfolással dolgozzunk. Ezekre a húsokra mehet só, koriander, színes bors, plusz bármilyen kedvenc fűszer vagy fűszerkeverék.

6

Húzzunk ki alufóliát, majd kis olaj segítségével nedvesítsük meg, hogy ne ragadjon rá a hús később. Tegyük rá a fűszerezett húst, majd 2 szelet sonkát. Jöhet a brokkoliból néhány darab (szárát eltávolíthatjuk), majd következik a reszelt sajt. Ha minden hozzávaló a helyére került Tekerjük fel a húst. Tulajdonképpen egy nagy szaloncukrot fogunk kapni.

7

A grillsütőt állítsuk 150 Celsius fokra és 60 percig süssük így a felteker, töltött csirkehúsokat.

8

Bontsuk le a fóliát, erre már nem lesz szükségünk. A pecsenyeszaftot használjuk fel! Öntsük rá a (félig főtt) burgonyára, mielőtt visszahelyezzük a grillsütőre.

9

Jöhet a szósszal történő bekenés. Ecset segítségével kenjük át a húsokat, majd nagyobb hőmérsékleten (220-230 fokon) 30-35 percig süssük. 3-4x kenjük át összesen, a végén pedig friss petrezselyemmel szórjuk meg a krumplit és tálalhatunk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Sonkás sajtos brokkolis csirke füstölt paprikás krémmel – Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66