Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Sörös grillcsirke Okosgrillen by Szoky konyhája

Sörös grillcsirke Okosgrillen by Szoky konyhája


Szoky konyhája grillcsirke recept pellet okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky YouTube csatornáján időnként Pit Boss Okosgrillen süt, főz. Legutóbb sörös grillcsirkét készített, ami elképesztően ínycsiklandozóan sikerült - íme a recept.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő1 óra 30 percÖsszesen1 óra 50 perc
Hozzávalók
 2 egész csirke
 1,50 evőkanál
 1,50 evőkanál őrölt színes bors
 1,50 evőkanál édesnemes pirospaprika
 1 evőkanál majoránna
 1 evőkanál tárkony
 1 teáskanál szerecsendió
 koriander ízlés szerint
 bazsalikom ízlés szerint
 2 doboz sör
Elkészítés
1

Az egész grillcsirke receptjéhez a felsorolt fűszerek összekeverése az első lépésünk.

2

Egy-egy zsírpapírra helyezzük el az egész csirkéket és alaposan kenjük át a fűszerkeverékkel kívül-belül.

3

Tipp: A csirke két combját összefogva könnyebb feltekerni a zsírpapírba a leendő ebédet. Érdemes oldalt is kicsit benyomni, majd zacsiba helyezni és azzal még kicsit leszorítani.

4

Ha a fenti folyamattal megvagyunk, mehetnek a hűtőbe 24 órára.

5

Amikor letelt az idő, itt akkor kapcsoljuk be a fa pellet grillsütőnket és 170°C-ra melegítsük fel.

6

A felbontott sörös doboz felét igyuk meg, majd szórjunk a sörbe is egy kis fűszerkeveréket.

7

Tegyük a sört az állványunk közepére, majd húzzuk rá a csirkét, és el is foglalhatja helyét a grillsütőn.

8

25 perc sütés után kezdhetjük először kenegetni a csirkét, majd 5-10 percenként újra és újra ismételjük meg a frissítést.
A kenőcs receptjét itt írtuk el részletesen.

9

Az utolsó 10 percre emeljük a hőmérsékletet 185 Celcius fokra.

10

A csirke mérettől függően 80-95 perc alatt elkészül. Ha rendelkezésre áll maghőmérő, akkor a mell és a csont között mérve 75-80 foko kell kapjunk.

11

Miután elkészült a csirkénk 5 percig pihentessük még egy vágódeszkán, majd indulhat a kóstoló.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Argentin T-bone steak chimichurri szósszalNézzétek meg, hogyan készíti el a Fald fel! csapata otthon a steaket. Egy gyönyörű szelet argentin marhához volt szerencséjük, amit a pellet grillre dobtak. Akik szeretik a szaftos húsokat, azoknak ez egy kötelező recept. T-Bone!
Grillezett-füstölt gombaEz a finom köret egyszerű és látványos. A gombák kevés előkészítési időt igényelnek, cserébe magukba szívják a gazdag keményfa füstízt. Felhasználhatjuk olyan receptben, ami gombát igényel, vagy fogyasztható magában is.
Füstölt, szárazon fűszerezett oldalasA füst és a fűszerek nyerő párosítást jelentenek az oldalashoz. A húsokat édes és fűszeres keverékkel fűszerezzük, gazdag hickory fán füstöljük és BBQ szósszal varázsoljuk tökéletessé.
Sajtburger grillezett jalapenoval és baconnalEgy jó burger mindig leveszi a lábáról a vendégeket. Eltérünk egy picit az alap sajtburgertől és egy kicsit pikánssá tesszük. Érkezzen most egy burger jalapenoval, sajttal és baconnel. A pikáns ízek kedvelőinek kötelező, mindenki másnak erősen ajánlott.

Hozzávalók

Hozzávalók
 2 egész csirke
 1,50 evőkanál
 1,50 evőkanál őrölt színes bors
 1,50 evőkanál édesnemes pirospaprika
 1 evőkanál majoránna
 1 evőkanál tárkony
 1 teáskanál szerecsendió
 koriander ízlés szerint
 bazsalikom ízlés szerint
 2 doboz sör

Elkészítés

Elkészítés
1

Az egész grillcsirke receptjéhez a felsorolt fűszerek összekeverése az első lépésünk.

2

Egy-egy zsírpapírra helyezzük el az egész csirkéket és alaposan kenjük át a fűszerkeverékkel kívül-belül.

3

Tipp: A csirke két combját összefogva könnyebb feltekerni a zsírpapírba a leendő ebédet. Érdemes oldalt is kicsit benyomni, majd zacsiba helyezni és azzal még kicsit leszorítani.

4

Ha a fenti folyamattal megvagyunk, mehetnek a hűtőbe 24 órára.

5

Amikor letelt az idő, itt akkor kapcsoljuk be a fa pellet grillsütőnket és 170°C-ra melegítsük fel.

6

A felbontott sörös doboz felét igyuk meg, majd szórjunk a sörbe is egy kis fűszerkeveréket.

7

Tegyük a sört az állványunk közepére, majd húzzuk rá a csirkét, és el is foglalhatja helyét a grillsütőn.

8

25 perc sütés után kezdhetjük először kenegetni a csirkét, majd 5-10 percenként újra és újra ismételjük meg a frissítést.
A kenőcs receptjét itt írtuk el részletesen.

9

Az utolsó 10 percre emeljük a hőmérsékletet 185 Celcius fokra.

10

A csirke mérettől függően 80-95 perc alatt elkészül. Ha rendelkezésre áll maghőmérő, akkor a mell és a csont között mérve 75-80 foko kell kapjunk.

11

Miután elkészült a csirkénk 5 percig pihentessük még egy vágódeszkán, majd indulhat a kóstoló.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Sörös grillcsirke Okosgrillen by Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66