Nyomtatandó:

St. Louisi oldalas csípős texasi BBQ szószban

Adag6 főreElőkészítési idő20 percFőzési idő3 óra 20 percÖsszesen3 óra 40 perc

Ezek nem az átlagos oldalasok!. Ezeket a darabokat Milestone66 keverékkel fűszerezzük, és lassan készítjük olvasztott vajjal, karamellizált barnacukorral, és egy kis texasi csípősséggel, hogy kellően sós, édes és fűszeres legyen minden falat.

sertésoldalas st louis texas recept okosgrill

Hozzávalók:
 3 darab St. Louis-stílusú bordakb. 1-1,5 kg-s, membrán eltávolítva
 4 evőkanál Milestone66 Red BBQ fűszer
 6 evőkanál vaj
 320 g barna cukor
 350 ml agavé szirup
 350 ml Traeger Texas BBQ szósz
Ajánlott fa pellet:
 almafa pellet
Elkészítés
1

Állítsuk be pellet grillsütőt alacsonyabb hőmérsékletre, ezúttal 120℃ -ra.

2

Fűszerezzük a húsokat Milestone66 Red rub fűszerkeverékkel, és helyezzük közvetlenül a grillrácsra, csontokkal lefelé. Süssük 3 órán át.

3

Tegyünk 2 darab alufóliát (vagy hentespapírt) az asztalra akkora méretben, amivel a teljes oldalast be tudjuk takarni. A fólia közepére tegyünk 3 evőkanál vajat, 100 gramm barnacukrot és 115 gramm agavét.

4

Rakjuk az oldalast húsos felével lefelé a barnacukor keverék tetejére és szorosan tekerjük be. Ismételjük meg a műveletet az összes darabbal.

5

Helyezzük az összes szeletet közvetlenül a grillrácsra, húsos résszel lefelé és süssük további 1,5-2 órán keresztül, vagy amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 95°C-ot.

6

Távolítsuk el a bordákat a grillről, és fedjük be az összes darabot Texas Spicy BBQ szósszal.

7

Csomagoljuk és tegyük vissza őket grillre további 10 percre, hogy a szósz besűrűsödjön.

8

Vegyük ki végleg a húsokat grillről, szeleteljük fel és fogyasszuk el élvezettel!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66