Nyomtatandó:

Steak burgonya újkrumpliból grillsütőn

Adag4 főreElőkészítési idő15 percFőzési idő45 percÖsszesen1 óra

Ez az a steak burgonya recept, amelyet vegetáriánusok is nyugodt szívvel élvezhetnek és akár valamelyik bbq szószba belemárthatnak. Ha szeretitek az újkrumplit, akkor sütésre fel!

okosgrill recept új burgonya

Hozzávalók
 1 kg sárga vagy piros újburgonya
 3 evőkanál olívaolaj
 vaj
 3 evőkanál darált zöldfűszerkeverék (tárkony, bazsalikom, petrezselyem)
 1 evőkanál darált új hagyma
 só ízlés szerint
 frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
 chili por
Elkészítés
1

Ha készen állunk erre finomságra, állítsuk be fa pellet grillsütőnk hőmérséklentszabályzóját 200°C-ra és zárt fedővel engedjük felmelegedni az okosgrillt. Ez időjárástól függően kb 10-15 perc kivitelezhető művelet.

2

Addig is ne tétlenkedjünk, kezdésnek vágjuk félbe a megmosott burgonyákat. Nyugodtan rajta maradhat a héja, mivel az újkrumplinak ilyenkor még vékonyabb a külseje és később ettől lesz finom ropogós.

3

Itt két lehetőségünk is adódik. Forrásban lévő vízben kb 15 percet főzhetjük a félbevágott krumplit, de ezt a lépést akár ki is hagyhatjuk.

4

Tegyük egy vajjal kikent tepsibe a krumplikat (vagy grillbe helyezhető szilikon lapra) úgy, hogy a félbevágott krumplik lefele nézzenek, tehát hájával felfelé.

5

Amíg pirulnak a krumplik (főzés nélkül 45 perc, ha előfőzött kb 20 perc) egy nagyobb keverőtálba keverjük össze az alapanyagokat.
A burgonyákat akkor nyilváníthatjuk majd késznek, ha a héja is megpirult, így időnként ellenőrizzük a grillt.

6

A keverőtálba tegyük bele a zöldfűszerkeveréket, tehát a darált-aprított petrezselymet, tárkonyt, bazsalikomot és a hagymát, majd következhet az olívaolaj, só, bors, de akár egy kis csípős chili por is kerülhet a mixbe. Alaposan keverjük össze, majd tegyünk ebbe a tálba néhány kisebb kanál vajat is. (nem baj ha nem olvadt vaj).
Ha rendelkezésre áll, akkor ez a művelet elvégezhető egy aprítógép segítségével is.

7

Miután a burgonyákat késznek nyilvánítottuk, tegyük bele a már említett edénybe. Hő hatására megolvad a vaj és egy szilikon lapát vagy "saláta dobálós" mozdulat segítségével el tudjuk egyenletesen oszlatni a krumpilkon.

8

Ezen a ponton szintén kettéágazik a recept. Sokan már ebben a formában fogyasztják az elkészült finomságot, míg mások emelve a grillsütő hőfokán néhány percre visszahelyezik a krumplikat az okosgrillre és (akár nagyobb lángon) tovább pirítják, grillezik az ételt.

9

Mártogatósnak ajánljuk hozzá valamelyik fehér (tejfölös) vagy klasszikus (paradicsom alapú) bbq szószunkat.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66