Nyomtatandó:

Sült kerti zöldségek almaborecetes mártásban

Adag4 főreElőkészítési idő15 percFőzési idő35 percÖsszesen50 perc

Tegyük teljessé a lakomát ezzel a sült zöldségsalátával. A jellegzetes ecetes mártás és a füstölés ízei egyedi ízvilágot kölcsönöznek, mellyel minden vendégünket levehetjük a lábáról.

sült zöldséges saláta recept okosgrill

Hozzávalók
 450 g paszternáktisztítva, hosszában félbevágva
 450 g sárgarépatisztítva és hosszában félbevágva
 450 g cékla meghámozva és durvára vágva
 1 fej vörös cikória
 12 gerezd fokhagyma
 250 g gyöngyhagymablansírozva
 450 g kis kelbimbófélbevágva
 4 szál friss rozmaring vagy kakukkfű
 3 darab kis szárított babérlevél
 3 evőkanál olvasztott vaj
 1,50 evőkanál olívaolaj
 1 teáskanál finom tengeri só
 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
Mártás
 180 ml extra szűz olívaolaj
 60 ml almaboralma cider, almalé
 60 ml almaecet
 2 evőkanál finomra vágott hagyma
 1 evőkanál dijoni mustár
 1 evőkanál méz
 finom tengeri só
 1 teáskanál friss kakukkfű levél
 ½ teáskanál frissen őrölt fekete bors
Elkészítés
1

Ha készen állunk, tekerjük a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig. Eközben két tepsit béleljünk ki alufóliával.

2

A paszternákot, sárgarépát, céklát, fokhagymát, gyöngyhagymát, kelbimbót, rozmaringot és babérlevelet elosztjuk a két előkészített tepsi között. Meglocsoljuk a keveréket az olvasztott vajjal és az olívaolajjal, majd sóval és borssal ízesítjük, végül pedig egy rétegben terítsük szét a zöldségeket, ügyelve arra, hogy egyenletesen helyezkedjenek el.

3

Helyezzük a tepsiket a grillrácsra. Zárjuk le a fedőt, és süssük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak, kb. 30-35 percig. Ezután vegyük ki a zöldségeket a grillezőből, és hagyjuk teljesen kihűlni őket, 15-20 percig.

4

Közben elkészítjük az almaborecetes mártást. Egy jól záródó fedővel ellátott üvegedényben keverjük össze az olívaolajat, almalevet, ecetet, hagymát, mustárt, mézet, sót, kakukkfüvet és a borsot. Rögzítsük a fedelet, és rázzuk amíg az összetevők teljesen el nem keverednek.

5

Öntsünk 1/4 csésze öntetet a kihűlt zöldségekre, és forgassuk össze a keveréket, hogy jól eloszlassuk.

6

Tálaláskor a radicchio (vörös cikória) leveleket egy tálra rendezzük, és rátesszük a grillezett zöldségeket. Ezután csorgassunk még egy kis öntetet a keverékre.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66