Nyomtatandó:

Sült spárgás-sajtos lepény pancettával

Adag4 főreElőkészítési idő15 percFőzési idő40 percÖsszesen55 perc

Tökéletes előétel lehet ez a sós lepény leveles tészta alappal, friss spárgával, pancettával és parmezánnal. De akár egy könnyű salátával kiegészítve, főételként is tálalhatjuk. Egy igazán egyszerű, mégis elegáns fogás következik.

spárga sült sajtos lepény recept okosgrill

Hozzávalók:
 1 darab levelestészta lapjavasoljuk a feltekert, már kinyújtott változatot
 250 ml tejszín
 4 darab tojás szétválasztva
 60 g darabos kecskesajt
 60 g reszelt parmezán
 1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma(plusz amennyit szeretnénk felhasználni a tálaláshoz)
 ízlés szerint só, bors
 225 g friss spárga
 225 g pancetta sonka (főtt, szárított)
Tálaláshoz:
 reszelt citromhéj
 reszelt parmezán sajt
Ajánlott kiégészítők
 Almás fa pellet
Elkészítés
1

Melegítsük fel a grillsütőnket 190-200°C-ra.

2

Helyezzük a leveles tésztát egy nagyobb peremes tepsire és éles késsel vágjuk be kicsit a tésztát (anélkül, hogy teljesen átvágnánk) a szélek mentén, körülbelül 2,5 cm-re mindkét széltől; ezzel egyfajta kérget hozva létre.
A tészta közepét pedig villával szurkáljuk meg a tökéletes eredmény érdekében.

3

Helyezzük a tepsit közvetlenül a grillrácsra, és süssük 15-20 percen keresztül, amíg a tészta kissé megnő és megpirul.

4

Amíg a tészta sül, egy kis tálkában keverjük össze a tejszínt, 3 tojást, mindkét sajtot és a metélőhagymát. Ízesítsük enyhén sóval, borssal, és keverjük össze.

5

Ha a tészta elkészült, vegyük le a grillről, de hagyjuk bekapcsolva a sütőt. Öntsük a tojásos keveréket a leveles tésztára. A tetejére fektessük rá a spárgákat, és szórjuk meg a főtt pancettával. (Ha szükséges morzsoljuk vagy daraboljuk fel.)

6

A maradék 1 tojást egy kis tálban verjük fel és kenjük meg vele a tészta széleit.

7

Tegyük vissza az összeállított lepényt a grillrácsra és süssük addig, amíg a tojásos keverék éppen csak megszilárdul, vagyis körülbelül 15-20 percen keresztül.
Viszont mindenképpen figyeljünk rá, hiszen a sütési idő jelentősen változhat a tészta fajtájától, a tejszíntől vagy épp a tojások méretétől is.

8

Az elkészült lepényt megszórhatjuk citromhéjjal vagy még több apróra vágott metélőhagymával és ízlés szerint reszelt parmezánnal.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66