Nyomtatandó:

Sült tőkehal citromos-zöldfűszeres vajban készítve

Adag4 főreElőkészítési idő15 percFőzési idő15 percÖsszesen30 perc

Ezt a halat fűszeres vajban forgatjuk meg, majd tökéletesre grillezzük. A citrom héja és leve édes, friss ízt ad a tőkehalnak és egy kellemes, könnyed ízélményt biztosít.

sült tőkehalfilé recept okosgrill

Hozzávalók:
 1 kg tőkehalfilé
 4 evőkanál sózott vajszobahőmérsékletű
 ½ darab Meyer citrom héjacitrom-narancs hibrid
 ½ darab Meyer citrom leve
 1 gerezd fokhagymaapróra vágva
 1 evőkanál zöldfűszer keveréktárkony, petrezselyem, bazsalikom és/vagy metélőhagyma
 2 teáskanál Milestone66 Blue fűszerkeverék
Ajánlott kiégészítők
 Almás fa pellet
Elkészítés
1

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőnket 235°C-ra.

2

Egy kis tálban keverjük össze a vajat, a citromhéjat, a citromlevet, a fokhagymát, a fűszernövényeket és a fűszerkeveréket.

3

Használjunk el 1 evőkanálnyit a vajkeverékből egy akkora sütőedény kikenéséhez, amelyben a tőkehalfilék egymás mellett elférnek, majd helyezzük is el a halakat a tepsiben.

4

A szeletek tetejét egyenletesen kenjük be a vajas keverékkel.

5

Ha kész, helyezzük a sütőedényt a grillrácsra, zárjuk le a fedőt, és süssük, amíg a hal el nem készül, vagyis körülbelül 12-15 percen keresztül.

6

Tálalás előtt locsoljuk meg újra a vajkeverékkel a már megsült halakat.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66