Nyomtatandó:

Sült zöldségek: cékla, répa, jamgyökér, tök, paszternák

Adag4 főreElőkészítési idő15 percFőzési idő45 percÖsszesen1 óra

A gyökérzöldségek tele vannak tápanyagokkal, ezért most a pellet grillen sütve töltsük meg őket extra ízekkel, és szolgáljuk fel őket, például egy kiadós köretként.

sült cékla répa tök jam recept okosgrill

Hozzávalók
 1 csokor céklamegdörzsölve, kockázva
 1 csokor aranycéklamegdörzsölve, kockázva
 1 darab vaj tökmeghámozva és kimagozva
 1 darab jamgyökér hámozott
 1 darab paszternákmeghámozva
 1 darab nagy sárgarépameghámozva
 1 darab nagy vöröshagyma
 4 gerezd fokhagyma
 3 evőkanál friss kakukkfű levél
 1 darab fahéjrúd
 3 evőkanál olívaolaj
 só, bors
 2 evőkanál méz
Elkészítés
1

Ha készen állunk, tekerjük a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.

2

Vágjuk a zöldségeket 1.3 cm-es kockákra, majd dobjuk őket egy nagy tálba a fokhagyma gerezdekkel, kakukkfű levelekkel, olívaolajjal és fahéjrúddal.

3

Egy tepsit kibélelünk alufóliával. Ezen egyenletesen terítsük el a zöldségeket, és szórjuk meg őket sóval és borssal.

4

Süssük a zöldségeket a pellet grillsütőn 45 percig, vagy amíg megpuhulnak. Amikor ez kész, tegyük őket egy tálba, és csorgassunk a tetejére mézet. Forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66