Ne hagyd, hogy egy nagyobb marhaborda megfélemlítsen! Ennek az egyszerű száraz pácnak az elkészítése 20 percet vesz igénybe, és utána elvégzi helyetted az összes nehéz feladatot. Hiszen ezután egyszerűen megfüstöljük a húst 4-5 órán keresztül, majd becsomagoljuk a bordákat alufóliába vagy hentespapírba és tökéletesre sütjük.
Éles késsel - az ujjainkra ügyelve - vágjunk le minél több zsírt a bordák tetejéről, valamint távolítsuk el a hártyát minden darabról.
Szórjuk meg a húsokat sóval a száraz pácoláshoz és csomagoljuk műanyag fóliába a darabokat. Tegyük őket legalább 6 órára, vagy akár egy egész éjszakára a hűtőbe.
Állítsuk a pellet grillsütő hőmérsékletét 135℃-ra és melegítsük elő fedővel lezárva 15 percig.
Töröljük le a felesleges sókeveréket a bordákról és kenjük meg egy kis mennyiségű Worcestershire szósszal, mielőtt közepes vastagságban Milestone66 Black vagy SPG+ fűszerrel megszórjuk, majd locsoljuk meg almalével és hagyjuk állni 15-20 percig.
Helyezzük a fa pellet grillsütő rácsára úgy a húsokat, hogy a bordák vastagabb részei (ha vannak) a grill hátulja felé nézzenek.
Füstöljük a bordákat 4-5 órán keresztül, miközben 30 percenként enyhén meglocsoljuk almalével, hogy nedves maradjon. Addig sütjük, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 80℃-ot, vagy a színe szép "szenessé" nem válik.
Mint egy marhaszegyet, vegyük le a bordákat a grillrácsról és csomagoljuk be vastagabb alufóliába, vagy hentespapírba, valamint öntsünk hozzá 120 ml húslevest is (csomagonként).
Helyezzük vissza a húsokat a pellet grillsütőbe további 1 órára, vagy amíg a belső hőmérsékletük el nem éri a 95℃ körüli értéket. Ekkor vegyük ki, majd 20-30 perc pihentetés után vágjuk fel darabokra/szeletekre, majd azonnal tálaljuk.
Servings 0