Nyomtatandó:

Szárított marha vietnami módra

Adag4 főreElőkészítési idő15 percFőzési idő5 óraÖsszesen5 óra 15 perc

A szárított marhahús az egészséges és fehérjedús snack lehetőségek közé tartozik. Egy kis adag szárított marhahús a nap során energiát adhat, miközben segít fenntartani a teltségérzetet és az izomtömeget. Készítsd el fa pellet grillsütőn.

szárított marhahús recept leírás készítés okosgrill

Hozzávalók:
 2 kg marhahús: fekete vagy fehérpecsenye, hátszín, hasaalja
 2 darab nagy gerezd fokhagymadurvára vágva
 1 szál friss citromfűlevágva és vékonyra szeletelve
 1 darab 4 centis friss gyömbérmeghámozva és durvára vágva
 125 ml szójaszósz
 3 evőkanál víz
 3 evőkanál cukor
 2 evőkanál halszósz
 2 teáskanál piros chili pehely(ízlés szerint több is használható)
Ajánlott kiégészítők
 Fa pellet
Elkészítés
1

Turmixgépben vagy konyhai robotgépben keverjük össze a fokhagymát, a citromfüvet, a gyömbért, a szójaszószt, a vizet, a cukrot, a halszószt, a chili szószt.

2

Vágódeszkán éles késsel vágjuk le az összes felesleges zsírt a steakről, majd szeleteljük fel együtt 0,5-0,6 cm vastag szeletekre.

3

Egy nagy, visszazárható tasakban keverjük össze a pácot és a húst. Helyezzük a zacskót egy tálba és tegyük hűtőszekrénybe legalább 12 vagy legfeljebb 24 órára.

4

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőnket 80°C-ra.

5

Helyezzük a steakszeleteket közvetlenül a grillrácsra, hagyva egy kis rést az egyes szeletek között. Zárjuk le a fedelet és füstöljük 5 órán keresztül, amíg a szépen kiszárad a hús.

6

Vegyük el a jerky-t a grillről és még melegen vagy szobahőmérsékletűre hűtve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66