Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Székely oldalas grill recept by Szoky konyhája

Székely oldalas grill recept by Szoky konyhája


székely sertésoldalas grillrecept szoky konyhája okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Az oldalas népszerű grill/bbq recept és szerencsére létezik egy nagyon finom székely, cserépedényes, lestyános változat is. Receptvideón mutatja be Szoky.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő3 óraÖsszesen3 óra 30 perc
Hozzávalók:
 2 kg sertésoldalas
 15 dkg (mangalica) szalonnaés kisült zsírja
 4 fej vöröshagyma
 4 nagy gerezd fokhagyma
 2 kg burgonya
 
 tört színes bors
 kakukkfű
 lestyán
 őrölt édes nemes pirospaprika
Elkészítés
1

A sertésoldalast a videón is látható módon vágjuk fel. Nagyon hasonlít így a St. Louis stílusú sertésoldalasra.

2

Az oldalas szeletelése után mindkét oldalát sóval és borssal fűszerezzük.

3

A szalonnát vágjuk csíkokra és pirítsuk meg kicsit. Kb. 1,5-2 perc alatt ki is fogja engedni a zsírt. Ezután a szalonnát vegyük ki a serpenyőből és tegyük félre.

4

A szalonna zsírjában forgassuk meg a sertésoldalast és pirítsuk le oldalanként 40-50 másodpercig. Ezzel egy kis kéreg kerül az oldalasra. Ha kevés volt a szalonna zsír, akkor tegyünk hozzá egy kis sertészsírt nyugodtan.

5

A hagymákat és fokhagymákat vágjuk fel és szintén a szalonna által kiengedett zsírban fél perc, 1 percig pirítsuk meg.

6

Pucoljuk meg a burgonyát és vágjuk cikkekre (4 felé, hosszában).

7

Keverjük a szalonnát hagymához néhány laza mozdulattal, majd pedig a cikkekre vágott krumplival is keverjük el.

8

Jöhet a krumpli fűszerezése. Sózzuk, szórjuk meg piros paprikával, egy kevés lestyánnal, őrült színes borssal és kakukkfűvel. Alaposan keverjük össze a fűszereket a krumplival, hagymával, fokhagymával, szalonnával.

9

Az összekeverés után tegyük át a kerámia tálba és rendezzük el a krumplikat. Ez lesz a sertésoldalas talpazata. A tálat nem muszáj külön beáztatnunk, de ha szeretnénk ártani biztosan nem ártunk vele.

10

Amelyik tálba összekevertük a fűszereket és a krumplit abba tegyük bele nyugodtan az oldalast és a maradék fűszereket így felveszi az oldalas. Ezután tegyük át a cserépbe a sertésoldalast és helyezzük el a krumplikon, hogy elférjen.

11

A grillsütő hőmérsékletét emeljük 150 Celsius fokra. Tegyük a tál tetejét a helyére és mehet is a grillsütőbe. 2 órán keresztül sülhet a finomságos oldalas. Természetesen kisebb hőmérsékleten is mehet a sütő, ilyenkor tovább fog tartani a folyamat.

12

Ha letelt a 2 óra hossza, emeljük a hőmérsékletet 230 Celsius fokra és vegyük le a tál tetejét. 60 percen keresztül sülhet így a sertésoldalas és el is készült a finomság.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Kétszer sült édesburgonyaBatáta, édesburgonya, teljesen mindegy. Az egyik legjobb alapanyag, hiszen annyira könnyen formálhatjuk az ízét. Sajt, bacon, tejföl... akár egy nyári lángos is lehetne itt, de ez most könnyű és nagyon finom kétszer sütött édesburgonya receptje.
Grillezett burgonya nyársakDobjuk fel a szokásosnál jobban a burgonya köretünket! A rozmaringban sült krumplikat nyársra tűzve grillezzük, miközben a pellet grill füst minden centiméterét karakteres ízűvé varázsolja.
Baconbe tekert hot dogTudod mire vágyakozik igazából minden virsli? Egy kis bacon csomagolásra! Ez egyformán jól működik a marha- és sertéshúsból készült virsliknél is. A baconon túl adhatunk hozzá olvasztott sajtot és a többi kedvencünket a tökéletes hot dog élményért.
Márton napi töltött liba grillenMárton napi hagyomány libás ételeket fogyasztani. Jöjjön most egy különleges, káposztás tésztával töltött egész liba receptje, amely mellett cékla is sült a pataki tálban és a grillsütőben.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 2 kg sertésoldalas
 15 dkg (mangalica) szalonnaés kisült zsírja
 4 fej vöröshagyma
 4 nagy gerezd fokhagyma
 2 kg burgonya
 
 tört színes bors
 kakukkfű
 lestyán
 őrölt édes nemes pirospaprika

Elkészítés

Elkészítés
1

A sertésoldalast a videón is látható módon vágjuk fel. Nagyon hasonlít így a St. Louis stílusú sertésoldalasra.

2

Az oldalas szeletelése után mindkét oldalát sóval és borssal fűszerezzük.

3

A szalonnát vágjuk csíkokra és pirítsuk meg kicsit. Kb. 1,5-2 perc alatt ki is fogja engedni a zsírt. Ezután a szalonnát vegyük ki a serpenyőből és tegyük félre.

4

A szalonna zsírjában forgassuk meg a sertésoldalast és pirítsuk le oldalanként 40-50 másodpercig. Ezzel egy kis kéreg kerül az oldalasra. Ha kevés volt a szalonna zsír, akkor tegyünk hozzá egy kis sertészsírt nyugodtan.

5

A hagymákat és fokhagymákat vágjuk fel és szintén a szalonna által kiengedett zsírban fél perc, 1 percig pirítsuk meg.

6

Pucoljuk meg a burgonyát és vágjuk cikkekre (4 felé, hosszában).

7

Keverjük a szalonnát hagymához néhány laza mozdulattal, majd pedig a cikkekre vágott krumplival is keverjük el.

8

Jöhet a krumpli fűszerezése. Sózzuk, szórjuk meg piros paprikával, egy kevés lestyánnal, őrült színes borssal és kakukkfűvel. Alaposan keverjük össze a fűszereket a krumplival, hagymával, fokhagymával, szalonnával.

9

Az összekeverés után tegyük át a kerámia tálba és rendezzük el a krumplikat. Ez lesz a sertésoldalas talpazata. A tálat nem muszáj külön beáztatnunk, de ha szeretnénk ártani biztosan nem ártunk vele.

10

Amelyik tálba összekevertük a fűszereket és a krumplit abba tegyük bele nyugodtan az oldalast és a maradék fűszereket így felveszi az oldalas. Ezután tegyük át a cserépbe a sertésoldalast és helyezzük el a krumplikon, hogy elférjen.

11

A grillsütő hőmérsékletét emeljük 150 Celsius fokra. Tegyük a tál tetejét a helyére és mehet is a grillsütőbe. 2 órán keresztül sülhet a finomságos oldalas. Természetesen kisebb hőmérsékleten is mehet a sütő, ilyenkor tovább fog tartani a folyamat.

12

Ha letelt a 2 óra hossza, emeljük a hőmérsékletet 230 Celsius fokra és vegyük le a tál tetejét. 60 percen keresztül sülhet így a sertésoldalas és el is készült a finomság.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Székely oldalas grill recept by Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66