Bürgés Tomival szilveszteri lencsét készítettünk füstölt csülökkel. Kemencében és Okosgrillben egyszerre készült a magyaros egytálétel. Nézzétek meg a videót, egy szuper ételt láthattok majd.
A szilveszteri lencse agyagedényben készült, azonban természetesen egy hasonló méretű lábasban vagy más alkalmas edényben is elkészíthető.
A lencsét egy gyors áztatás/átmosás után öntsük bele az edénybe.
A hozzávalókat aprítsuk fel: karikázzuk a paprikát, kockázzuk a paradicsomot, aprítsuk a fokhagymát és vágjuk csíkokra a füstölt csülköt.
Természetesen saját készítésű füstölt áruval is dolgozhatunk.
Keverjük össze az hozzávalókat az edényben, fűszerezzük Milestone66 SPG-vel (só, bors, fokhagyma), illetve Mexican fűszerrel.
A mexikói ízesítés ne tévesszen meg senkit, kiváló pikáns ízt ad a magyaros ételekhez is. Kifejezetten alkalmas bográcsos, pörkölt jellegű ételekhez ízesítésére.
Öntsük fel annyi vízzel az edényt, ami szépen ellepi a benne lévő tartalmat.
A pellet grillsütő hőmérsékletét emeljük 200-220°C-ra.
1 órán keresztül süssük benne a szilveszteri füstölt csülkös egytálételünket és kész is leszünk vele.
0 servings