Nyomtatandó:

Szilveszteri lencse füstölt csülökkel agyagedényben Bürgés Tomival

Adag4 főreElőkészítési idő15 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 15 perc

Bürgés Tomival szilveszteri lencsét készítettünk füstölt csülökkel. Kemencében és Okosgrillben egyszerre készült a magyaros egytálétel. Nézzétek meg a videót, egy szuper ételt láthattok majd.

lencse füstölt csülök szilveszter bürgés tomi okosgrill

Hozzávalók
 1 csomag lencse
 1 darab füstölt csülök
 1 csomag babérlevél
 4 fej vöröshagyma
 4 darab paprika
 4 fej fokhagyma
 víz
 Milestone66 SPG+ fűszer
 Milestone66 Mexican fűszer
Ajánlott kiégészítők
 Vadcseresznye pellet
Elkészítés
1

A szilveszteri lencse agyagedényben készült, azonban természetesen egy hasonló méretű lábasban vagy más alkalmas edényben is elkészíthető.

2

A lencsét egy gyors áztatás/átmosás után öntsük bele az edénybe.

3

A hozzávalókat aprítsuk fel: karikázzuk a paprikát, kockázzuk a paradicsomot, aprítsuk a fokhagymát és vágjuk csíkokra a füstölt csülköt.
Természetesen saját készítésű füstölt áruval is dolgozhatunk.

4

Keverjük össze az hozzávalókat az edényben, fűszerezzük Milestone66 SPG-vel (só, bors, fokhagyma), illetve Mexican fűszerrel.
A mexikói ízesítés ne tévesszen meg senkit, kiváló pikáns ízt ad a magyaros ételekhez is. Kifejezetten alkalmas bográcsos, pörkölt jellegű ételekhez ízesítésére.

5

Öntsük fel annyi vízzel az edényt, ami szépen ellepi a benne lévő tartalmat.

6

A pellet grillsütő hőmérsékletét emeljük 200-220°C-ra.

7

1 órán keresztül süssük benne a szilveszteri füstölt csülkös egytálételünket és kész is leszünk vele.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66