Nyomtatandó:

Tandori csirke szendvics

Adag4 főreElőkészítési idő10 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 10 perc

Izgalmas kalandra hív India! A ropogós uborka, a tandori ízek egy könnyű és csípős csirkés szendvicset alkotnak. A lángon grillezett húsok és fűszerek kombinációját nehéz felülmúlni.

tandori csirke recept okosgrill

Hozzávalók
 600 g csirkehúsdarált csirkemell vagy csirkecomb
 60 g görög joghurt vagy tejföl
 1 darab hagymaaprítva
 1 evőkanál korianderlevélaprítva
 2 teáskanál gyömbér, darálva
 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
 1 teáskanál Milestone66 India fűszerkeverék
Öntet, szósz:
 60 g görög joghurt vagy tejföl
 2 evőkanál majonéz
 2 evőkanál aprított uborka
 2 teáskanál citromlé
 ½ teáskanál őrölt kömény
 1 teáskanál
 csipetnyi Cayenne bors
1

Kezdésnek készítsük el a szószt: a joghurt felét, a majonézt, az uborkát, a citromlevet, a köményt, a sót és a cayenne-t egy kis keverőtálban habverő segítségével alaposan keverjük össze.
Tegyük legalább 30 percre (lefedve) a hűtőbe.

2

A csirke elkészítése: tegyük a darált csirkét egy közepes méretű keverőtálba.
Adjuk hozzá a másik felét a joghurtnak, majd érkezhet az aprított hagyma, a koriander, a gyömbér, az India fűszerkeverék, a só és a bors. Keverjük össze alaposan kézzel.
Eredményként egy laza, ragacsos állagú masszát fogunk kapni.

3

Nedves kézzel formázzunk négy egyenlő méretű kb. 2 cm vastag pogácsát és helyezzük rá egy sütőpapírral kibélelt tepsire vagy egy vaslapra.

4

A mindössze 80°C-ra melegített fa pellet grillsütőn füstöljük a húsokat 30 percen keresztül.

5

Emeljük a hőmérsékletet 160°C-ra és süssük addig, amíg a húspogácsák belső hőmérséklete el nem éri a 73°C-ot. Ez körülbelül újabb 30 percet vesz majd igénybe.

6

Vegyük le az elkészült húspogácsákat a grillrácsról és állítsuk össze a szendvicset.
Pitába vagy zsemlébe helyezzük bele a húst, tegyünk hozzá salátát, paradicsomot és a korábban elkészített szósszal is öntözzük meg.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66