Nyomtatandó:

Teriyaki csirkeszárny szósz

Adag4 főreElőkészítési idő10 percFőzési idő15 percÖsszesen25 perc

Készítsd el otthon az egyre népszerűbb japán édes-sós szószt. Mindenféle húshoz passzol, nem csak csirkéhez! Sertés és marha mellett szuper lazachoz is. Pillanatok alatt elkészül.

teriyaki szósz pác csirkeszárny recept okosgrill

Hozzávalók
 120 ml szójaszósz
 120 ml víz
 60 g barna cukor
 2 evőkanál rizsborecet
 2 darab mogyoróhagyma
 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
 2 teáskanál szezámolaj
 2 evőkanál friss gyömbér, reszelve
Elkészítés
1

Egy kis serpenyőben keverjük össze a szójaszószt, a vizet, a barnacukrot, az ecetet, az aprított mogyoróhagymát, a fokhagymát, a szezámolajat és a reszelt gyömbért.

2

Forraljuk fel, majd alacsony lángon 10 percig főzzük.

3

Miután kihűlt pácoljuk be vele a csirkeszárnyakat vagy halat.

4

A Teriyaki szószt öntetként használhatjuk akár sushihoz is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66