Nyomtatandó:

Teriyaki csirkeszárny

Adag4 főreElőkészítési idő10 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 10 perc

Enyhén édes-sós egy kis fa füsttel tovább fűszerezve. Ezek a ragacsos Teriyaki szárnyak mindig nagy sikert aratnak. USA-ban focimeccs nézés közben a legnépszerűbbek.

teriyaki csirkeszárnyak recept okosgrill

Hozzávalók
 1,20 kg csirkeszárny
 1 evőkanál enyhén pirított szezámmag
A páchoz:
 120 ml szójaszósz
 120 ml víz
 60 g barna cukor
 2 evőkanál rizsborecet
 2 darab mogyoróhagyma
 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
 2 teáskanál szezámolaj
 2 evőkanál friss gyömbér, reszelve
Elkészítés
1

Egy kis serpenyőben keverjük össze a szójaszószt, a vizet, a barnacukrot, az ecetet, az aprított mogyoróhagymát, a fokhagymát, a szezámolajat és a reszelt gyömbért.

2

Forraljuk fel, majd alacsony lángon 10 percig főzzük, majd tegyük félre hűlni.

3

Egy zárható zacskóba vagy dobozva helyezzük el a csirkeszárnyakat és öntsük rá a már hideg szószt. Helyezzük néhány órára (vagy egy teljes éjszakára) a hűtőbe.

4

Sütés előtt a szárnyakat lecsepegtetjük és mehetnek is a 175 °C-ra előmelegített fa pellet grillsütő rácsára.

5

Félidőben megfordítva kb. 45-50 percig süssük, vagy amíg a bőre barna és ropogós nem lesz, és a hús már nem rózsaszínű a csontjainál.

6

Tálaláskor szórjuk meg szezámmaggal.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66