Állítsuk fa pellet grillsütőnket 180°C-ra.
A reszelt cheddart, kockázott bacont és jalapeno paprikát keverjük össze a ranch szósszal.
A darált marhahúst alaposan keverjük össze sóval és borrsal, ha szeretnénk burger fűszerekeverékkel szintén ízesíthető.
Az összekevert húsból pogácsákat formálunk, majd egy egyenes felületre helyezzük el őket. Egy kisebb, tiszta pohár segítségével mélyedéseket képzünk a húsba.
A létrejött kráterekbe helyezzünk bele kanál segítségével az előzőleg összekevert tölteléket és mehetnek is a pellet grillsütőbe 25 percre.
A hamburger zsemléket kettévágás után érdemes kicsit megpirítani szintén a grillenn, majd mindkét felét ranch szósszal véknyan megkenni
Ha elkészült a hús, jöhet az összeállítás. A helyes sorrend a zsömle alja, kis szósz, hús, saláta, paradicsom, savanyú uborka, hagyma és a szintén szósszal megkent zsömle teteje.