Nyomtatandó:

Töltött burger bacon lekvárral

Adag4 főreElőkészítési idő15 percFőzési idő25 percÖsszesen40 perc

Elkészült a tökéletes burger, amely garantáltan elnyeri az ízlelőbimbók tetszését. A sajttal és jalapeno paprikával töltött darált marhahúspogácsa gondosan meggrillezve, hogy a belső töltelék lágyan olvadjon. A pikáns bacon jam, amelyet a ropogós szalonna és karamellizált hagyma alkot, tökéletesen kiegészíti a szaftos húst. A pirított bucik ölelik át ezt a mesterművet, így egyetlen harapással elmerülünk az ízek örömében. Ez a burger igazi gasztronómiai élményt nyújt minden falatban.

töltött burger recept okosgrill

Hozzávalók
 500 g marhahús
 150 g reszelt sajt
 2 darab burger buci
 savanyú uborka, jalapeno
 1 evőkanál Milestone66 SPG+ fűszerkeverék
Bacon lekvár
 250 g füstölt szalonna
 4 darab kisebb fej vöröshagyma
 250 g barna cukor
 100 g BBQ szósz
 2 evőkanál balzsamecet
 só, bors
 100 ml víz
Ajánlott kiegészítők:
 Fa pellet
 Milestone66 Öntöttvas vaslap
 Milestone66 Öntöttvas Serpenyő
 Burger formázó
Elkészítés
1

A darált marhahúst fűszerezzük egy kevés kevés olívaolajjal kiegészítjük, majd a burger formázó segítségével formázzuk. Ez lesz a hús "alja".

2

Készítsünk egy mélyedést a hús közepébe, és helyezzünk bele sajtot, illetve ízlés szerint jalapeno paprikát. A töltött réteget egy újabb húsréteggel zárjuk le.

3

Helyezzük be a húspogácsákat a grillsütőbe, amit időközben melegítsünk fel 180°C-ra.

4

Bár a töltelék miatt nehezebb szárad ki, de azért folyamatosan tartsuk szemmel és Folyamatos süssük oldalanként néhány (kb. 3-3) percig.

5

A bacon jam elkészítéséhez kisebb kockákra vágjuk a szalonnát és a hagymát egyaránt.

6

Először a szalonnát süssük meg, majd adjuk hozzá a hagymát, és amikor üveges lesz, öntsük hozzá a barnacukrot.

7

Karamellizálás után adjuk hozzá a BBQ szószt, a balzsamecetet, a fűszereket és egy kis vizet. Főzzük, amíg krémes, sűrű állagú bacon jamet kapunk, ügyeljünk rá, hogy többször is átkavarjuk.

8

A burger összeállításához kissé pirítsuk le a kettévágott bucikat, majd kenjük meg bacon lekvárral. Helyezzük rá a húspogácsát és ellensúlyozva az édes elemeket érkezhet néhány savanyú uborka rész is, majd zárjuk le a tetejével és már fogyaszthatjuk is a finom burgerünket.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66