Nyomtatandó:

Töltött héjában sült burgonya sókéreggel

Adag4 főreElőkészítési idő15 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 15 perc

Kívül sós és ropogós, belül meleg és krémes. Egyre népszerűbb street food ez a töltött burgonya. A különböző feltéteknek hála egyedi, laktató finomságokat alkothatunk.

sókéreg sült burgonya recept okosgrill

Hozzávalók
 6 darab nagy méretű burgonyaalaposan megmosva és megszárítva
 3 evőkanál olaj
 1 evőkanál
Feltétek
 vaj, tejföl, metélőhagyma, apróra vágott bacon
 1 evőkanál Milestone66 fűszerkeverék
Elkészítés
1

Készítsük elő a burgonyákat: alaposan, kefe segítségével mossuk meg, majd papírtörlővel töröljük szárazra az alapanyagunkat.

2

Következő lépésként egy villa segítségével minden oldalról többször szurkáljuk meg a burgonyákat. Ne finomkodjuk, semmi gond, ha sok lyuk lesz a burgonya héján, így lesz ropogós.

3

Egy tálba helyezzük be a burgonyákat és az olajat. Alaposan forgassuk össze, hogy mindenhol olajos legyen.

4

Egy másik tálba helyezzük bele a sót, és az olajos (de lecsepegtetett) burgonyákat forgassuk meg benne.

5

A kerti grillsütőnket kapcsoljuk be és emeljük a hőmérsékletet 220-230°C-ra.

6

A burgonyákat kb. 50-60 percen keresztül süssük, amikor pedig már láthatóan puha belül vegyük le a rácsról.

7

A forró burgonyákat óvatosan, egy kés segítségével nyissuk ketté, majd a két végüket egymás felé nyomva nyissuk ki és formázzunk (krumpli formától függően) kör alakot.

8

Következhet a burgonyák töltése, aminek csak a fantáziánk szabhat határt! A forró burgonya belsejébe helyezzünk egy kis vajat, rá reszelt sajtot, tejfölt, grillfűszert, aprított sült bacont, karikázott jalapeno paprikát.

9

Bár már a töltött burgonya ebben a formában is fogyasztható, ha bármelyik hozzávalóra szeretnénk még rásütni (pl. a sajtot), akkor 5-10 percre visszahelyezhetjük a grillsütőbe.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66