Kívül sós és ropogós, belül meleg és krémes. Egyre népszerűbb street food ez a töltött burgonya. A különböző feltéteknek hála egyedi, laktató finomságokat alkothatunk.
Készítsük elő a burgonyákat: alaposan, kefe segítségével mossuk meg, majd papírtörlővel töröljük szárazra az alapanyagunkat.
Következő lépésként egy villa segítségével minden oldalról többször szurkáljuk meg a burgonyákat. Ne finomkodjuk, semmi gond, ha sok lyuk lesz a burgonya héján, így lesz ropogós.
Egy tálba helyezzük be a burgonyákat és az olajat. Alaposan forgassuk össze, hogy mindenhol olajos legyen.
Egy másik tálba helyezzük bele a sót, és az olajos (de lecsepegtetett) burgonyákat forgassuk meg benne.
A kerti grillsütőnket kapcsoljuk be és emeljük a hőmérsékletet 220-230°C-ra.
A burgonyákat kb. 50-60 percen keresztül süssük, amikor pedig már láthatóan puha belül vegyük le a rácsról.
A forró burgonyákat óvatosan, egy kés segítségével nyissuk ketté, majd a két végüket egymás felé nyomva nyissuk ki és formázzunk (krumpli formától függően) kör alakot.
Következhet a burgonyák töltése, aminek csak a fantáziánk szabhat határt! A forró burgonya belsejébe helyezzünk egy kis vajat, rá reszelt sajtot, tejfölt, grillfűszert, aprított sült bacont, karikázott jalapeno paprikát.
Bár már a töltött burgonya ebben a formában is fogyasztható, ha bármelyik hozzávalóra szeretnénk még rásütni (pl. a sajtot), akkor 5-10 percre visszahelyezhetjük a grillsütőbe.
0 servings