Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Tom Herbert pulled pork és burger bucija

Tom Herbert pulled pork és burger bucija


tom herbert burger pulled pork buci recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Tom Herbert népszerű pék, akinek a burger buci receptje legalább annyira népszerű, mint ő maga. Íme a recept, amely elengedhetetlen egy jó kis otthoni pulled pork szendvicshez vagy burgerezéshez.

Adag4 főre
Előkészítési idő2 óraFőzési idő15 percÖsszesen2 óra 15 perc
Hozzávalók
 500 g BL80 kenyérliszt
 1 evőkanál porcukor
 25 g disznózsír vagy vaj
 10 g
 200 ml langyos tej
 5 g szárított élesztő
 100 ml langyos víz
 1 felvert tojás
 szezámmag vagy mák
Elkészítés
1

Futtassuk fel az élesztőt egy kis cukros tejjel, majd öntsük bele egy tálba, amiben elkeverjük a liszttel, zsírral, sóval, langyos vízzel és tejjel. Alaposan dolgozzuk össze. Természetesen, ha rendelkezésünkre áll egy dagasztógép az megkönnyítheti a folyamatot.

2

Egy lisztezett helyre öntsük ki tésztát, kicsit gyúrjuk át még 5-10 percig, majd 1 órán át meleg helyen egy kendővel lefedve hagyjuk kelni.

3

A megkelt tésztánkat osszuk el 10 azonos méretű részre. Ha nagyobb bucikat szeretnénk, akkor 8 részre érdemes darabolni.

4

Kézzel vagy sodrófával formázzunk kb. 10 centi átmérőjű bucikat, majd helyezzük őket egy tepsibe, amibe már előzőleg sütőpapírt tettünk. A tetejét a felvert tojással kenjük át és lazán fedjük le fólia segítségével. Újabb kelesztés következik, ezúttal 30 percig.
Érdemes teret adni a buciknak, így mi egy tepsibe csak 4 bucit tettünk.

5

A fél óra letelte utána a folyamatot ismételjük meg. Jöhet egy újabb réteg tojás és újabb 30 perc fólia alatt kelesztés. A tojáskenés után szórjuk meg ízlés szerint szezámmaggal vagy mákkal.

6

A díjnyertes bucikat természetesen sütőben is megsüthetjük, de ha rendelkezésünkre áll egy grillsütő, akkor ne legyünk restek használni. Izzítsuk is be 200°C szeretett grillünket.

7

A rácsokra helyezve a tepsit süssük addig amíg aranysárgák nem lesznek a hamburger bucik. Ez nagyjából 10-15 perc, úgyhogy ne menjünk túl messze.

8

Mielőtt összeállítanánk egy jó kis baconos-sajtos burgert vagy egy omlós pulled pork szendvicset vágjuk ketté a bucikat és miután átkentük mindkét oldalát vajjal, pirítsuk meg picit.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Carolina pulled pork szendvicsCarolina barbecue stílus jegyeit viseli magán ez a pulled pork szendvics: Házi készítésű nedvesítő mop szósszal készült pulled pork és káposztasaláta alkotja és kiteljesednek benne a csípős-ecetes füstös aromák.
Grillezett kukoricás salsaEzt a tartalmas és laktató salsa receptet könnyen alakíthatjuk az általunk kívánt csípősségre – az enyhe fűszerességtől az abszolút tüzességig. Kényeztessük ízlelőbimbóinkat a fatüzelésű kukorica édességével és az ezt kiegyensúlyozó fűszerekkel – a szánk hálás lesz érte.
Mézes császáros tésztaA most következő kellemes tésztaételt egy isteni finom, grillezett összetevővel bolondítjuk meg, amelyet a meghitt szombat esték, vagy, akár a kiadós partik alkalmával is bátran felszolgálhatunk - mindenkit boldoggá téve vele!
Füstölt sertésburgerNem lehet minden dicsőség kizárólag a marhahamburgereké! A füstölt sertéshúsburger szaftos, puha és tele van a füst hozzáadott ízével. A hamburger füstös íze mellett szerepet kap még a nektarin, jalapeno, avokádó és egy koriander-lime majonéz is.

Hozzávalók

Hozzávalók
 500 g BL80 kenyérliszt
 1 evőkanál porcukor
 25 g disznózsír vagy vaj
 10 g
 200 ml langyos tej
 5 g szárított élesztő
 100 ml langyos víz
 1 felvert tojás
 szezámmag vagy mák

Elkészítés

Elkészítés
1

Futtassuk fel az élesztőt egy kis cukros tejjel, majd öntsük bele egy tálba, amiben elkeverjük a liszttel, zsírral, sóval, langyos vízzel és tejjel. Alaposan dolgozzuk össze. Természetesen, ha rendelkezésünkre áll egy dagasztógép az megkönnyítheti a folyamatot.

2

Egy lisztezett helyre öntsük ki tésztát, kicsit gyúrjuk át még 5-10 percig, majd 1 órán át meleg helyen egy kendővel lefedve hagyjuk kelni.

3

A megkelt tésztánkat osszuk el 10 azonos méretű részre. Ha nagyobb bucikat szeretnénk, akkor 8 részre érdemes darabolni.

4

Kézzel vagy sodrófával formázzunk kb. 10 centi átmérőjű bucikat, majd helyezzük őket egy tepsibe, amibe már előzőleg sütőpapírt tettünk. A tetejét a felvert tojással kenjük át és lazán fedjük le fólia segítségével. Újabb kelesztés következik, ezúttal 30 percig.
Érdemes teret adni a buciknak, így mi egy tepsibe csak 4 bucit tettünk.

5

A fél óra letelte utána a folyamatot ismételjük meg. Jöhet egy újabb réteg tojás és újabb 30 perc fólia alatt kelesztés. A tojáskenés után szórjuk meg ízlés szerint szezámmaggal vagy mákkal.

6

A díjnyertes bucikat természetesen sütőben is megsüthetjük, de ha rendelkezésünkre áll egy grillsütő, akkor ne legyünk restek használni. Izzítsuk is be 200°C szeretett grillünket.

7

A rácsokra helyezve a tepsit süssük addig amíg aranysárgák nem lesznek a hamburger bucik. Ez nagyjából 10-15 perc, úgyhogy ne menjünk túl messze.

8

Mielőtt összeállítanánk egy jó kis baconos-sajtos burgert vagy egy omlós pulled pork szendvicset vágjuk ketté a bucikat és miután átkentük mindkét oldalát vajjal, pirítsuk meg picit.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Tom Herbert pulled pork és burger bucija
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66