Nyomtatandó:

Velőscsont baconbe tekert kukoricával

Adag6 főreElőkészítési idő30 percFőzési idő40 percÖsszesen1 óra 10 perc

Egyik kedvenc előételünket mutatjuk be, ami akár már egy teljes fogásként is helyt áll: velőscsont baconbe tekert kukoricával fa pellet grillen elkészítve.

velőscsont baconbe tekert kukoricával recept okosgrill

Hozzávalók
 500 g marha velőscsont
 1 darab újhagyma
 1 csomag bacon
 5 darab koktélparadicsom
 3 darab savanyú uborka
 1 gerezd fokhagyma
 1 darab ciabatta
 Cayanne-bors
 só, bors
 4 darab kukorica
 1 friss petrezselyem
 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
1

A velőscsontot elkészíteni iszonyatosan egyszerű lesz! Csupán elég beállítani 175°C-ra az Okosgrillünket és már mehetnek is a rácsra a félbevágott csontok.

2

Olívaolajjal kenjük át, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Csupán 10-15 percre lesz szüksége, miközben összerakjuk a tetejére kerülő kissé savanykás salátánkat.

3

A salátához egy darab újhagymát karikázzunk fel, 5 darab koktél paradicsomot és 3 darab (kisebb-közepes) savanyú uborkát pedig apró kockákra készítsünk elő és mehetnek is mindannyian egy tálba, majd érkezzen hozzá egy marék friss petrezselyem egy csipet Cayenne-bors és egy 2 evőkanál olívaolaj. Alaposan keverjük össze.

4

A főtt kukoricát szorosan baconbe göngyöljük és megpirítjuk a rácson ciabatta szeletek kiséretében.

5

Utóbbiak elkészültekor ragadjunk meg egy gerezd fokhagymát, amivel mindegyiket dörzsöljük át.

6

Tálaláskor az összes résztvevő kerüljön a tányérra és a kever olívaolajos szószt semmiképpen se felejtsük el a hús tetejére kanalazni!

7

Adjuk hozzá a bulgurt és két szál felkarikázott újhagymát. Egy kis keverés után vegyük le a tűzhelyről és kerüljön hozzá fél citrom leve, egy csomag bébispenót és 50 gramm pirított tökmag. Keverés után tálaljuk a szeletekre vágott gesztenyés-aszaltszilvás töltött húshoz.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66