Nyomtatandó:

Vietnámi pork belly Bahn Mi szendvics

Adag4 főreElőkészítési idő30 percFőzési idő7 óraÖsszesen7 óra 30 perc

A vietnami ihletésű BBQ Pork Belly Banh Mi szendvics zamatos: a füstölt és párolt sertéscsászár, a ropogós friss zöldség, a házi savanyúság csípős sriracha szósszal egyesülnek egy ciabatta buciban. Készülj fel az egyik legjobb szendvicsre!

Pork Belly Banh Mi szendvics ázsia recept okosgrill

Hozzávalók
 2 kg császárhús
 2 darab sárgarépa
 1 darab kisebb jégcsapretek
 1 evőkanál méz
 2 darab savanyú uborkavékonyra szeletelve
 1 darab limeleve és reszelt héja
 2 evőkanál Milestone66 Asia fűszerkeverék + 1 evőkanál só
 Ízlés szerint Milestone66 SPG+só, tört bors, fokhagymával helyettesíthető
 1 evőkanál korianderdarált vagy őrölt
 1 evőkanál Ponzucitrom levével kevert szójaszósszal helyettesíthető
 230 ml rizsbor ecet
 2 evőkanál
 4 darab ciabatta buci
 2 evőkanál szójaszósz
 150 g csípős szósz
 4 darab csillagánizs
 100 g cukor
 230 ml víz
1

Melegítsük elő 110-120°C-ra a a fa pellet grillsütőt.

2

A császárhús bőrét vágjuk be keresztbe, majd alaposan dörzsöljük be a SPG fűszerkeverékkel.

3

A grillsütő rácsára helyezve 7 órán keresztül füstöljük, vagy amíg el nem éri a 90°C-os belső hőmérsékletet. Ezután 30 percig pihentetjük.

4

Készítsük el a különleges házi savanyúságot: a zöldségeket (sárgarépa, jégcsapretek) csíkozzuk fel, rakjuk egy tálba.

5

Tegyük az ázsiai fűszerkeveréket és a csillagánizst egy kis serpenyőbe, és pirítsuk meg. Olaj helyett egy kevés vízen végezzük a folyamatot. Adjuk hozzá a rizsbor ecetet, forraljuk fel, főzzük 3 percen keresztül.

6

Adjuk hozzá a vizet, a cukrot és a sót, újra forraljuk fel, majd főzzük további 5 percen keresztül.
Szűrjük le a folyadékot, és azonnal öntsük a zöldségekre, ügyelve arra, hogy a zöldségek víz alá kerüljenek. Ha kihűlt tegyük be a hűtőbe.

7

Készítsük el a csípős-lime szószt: Keverjük össze alaposan a csípős szószt, a lime levét és reszelt héját, a szójaszószt, a ponzu szószt, a mézet, az őrölt koriandert.
A ponzu egy japán szósz, melyet citromos szójaszószként is megnevezhetünk. Nehezen kapható hozzávaló, így helyettesítsük szójaszósszal és némi citrom levével.

8

A ciabatta bucikat pirítsuk le, majd állítsuk össze a szendvicset: helyezzünk a (vékonyra) szeletelt császárhúst a szendvicsbe, helyezzünk rá hozzá savanyúságból és a savanyú uborkából, majd öntsük nyakon a csípős szósszal.
Egy nagyon intenzív élményben lesz részünk, reméljük ti is szeretitek a csípős-pikáns ízeket.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66