Nyomtatandó:

Baconbe tekert csirkemáj kifliburgonyával – Szoky konyhája

Adag6 főreElőkészítési idő20 percFőzési idő1 óra 20 percÖsszesen1 óra 40 perc

Grill recept videó: Szoky ebben a videóban két változatát mutatja meg nekünk a baconbe tekert csirkemájnak. Zseniális és látványos ebéd vagy épp vendégváró finomság... és természetesen a friss petrezselyem sem maradt ki a receptből.

szoky konyhája baconbe tekert csirkemáj recept grillsütő okosgrill

Hozzávalók:
 1,80 kg tisztított csirkemáj
 5 evőkanál libazsír
 600 g bacon
 800 g vöröshagyma
 7 gerezd fokhagyma
 1 csokor petrezselyem
 2,20 kg kifliburgonya
 rozmaring
 egész kömény
 majoránna
 tört színes bors
 
 2 evőkanál édes nemes pirospaprika
Elkészítés
1

Kezdésképpen fűszerezzük be a tisztított csirkemájat. Sózzuk és mehet majoránna is, majd piros paprika és őrölt színes bors is kerüljön rá. Ha megvagyunk, felhasználásig tegyük be lefedve a hűtőbe.

2

A burgonyákat hosszában vágjuk ketté, a vöröshagymát és a fokhagymát pedig vágjuk össze. Nem szükséges nagyon apróra, elég karikára, fél karikára. Ha a hagymákat felvágtuk következhet a petrezselyem összevágása.

3

Miután mindezzel megvagyunk tegyük egy nagyobb tálba a krumplit, hagymát, fokhagymát, petrezselymet és a zsiradékot. Kerüljön rá a fűszerezés: őrölt színes bors, koriander, só, piros paprika. Alaposan forgassuk össze, majd a tepsink egyik oldalára borítsuk ki a krumplit és mehet is a 160-170 fokos pellet grillsütőbe.

4

A máj elkészítése: tegyünk egy szelet bacont zsírpapírra, helyezzünk rá egy darab csirkemáját és tekerjük fel, majd tegyük félre addig amíg elkészülünk mindegyikkel.
A betekert májat hurkapálcára szúrhatjuk, így 5-6 darabot könnyedén süthetünk együtt és tálaláskor is nagyon hasznos és látványos ez a módszer.

5

Az egyik ízesítés az egész köményes változat lesz. Ehhez nincs más dolgunk, mint megszórni egész köménnyel a baconbe tekert májakat. A rozmaringos változathoz pedig rozmaringgal szórjuk meg a feltűzdelt baconbe tekert májakat.

6

Miután már kb. 60-65 perce készül a kifliburgonya vegyük ki a tepsit, helyezzük rá a baconba csavart májakat, majd visszatéve emeljük a grillsütőnk hőmérsékletét 220-230 fokra. Süssük addig, amíg a bacon megpirul, piros-ropogós nem lesz.

7

A sütés végén szórjuk meg a szokásos frissen vágott petrezselyemmel. Hozzá pedig fogyasszunk kovászos uborkát.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66