Nyomtatandó:

Egyben sült BBQ fasírt, vagdalt

Adag4 főreElőkészítési idő25 percFőzési idő2 óraÖsszesen2 óra 25 perc

Fasírtot készíteni bbq technikával is rendkívül egyszerű, ráadásul extra finom lesz, hála a füst ínycsiklandozó aromájának. Ez a recept vagdalt és húskenyér néven is népszerű, az USA-ban csak szimplán meatloaf-nak hívják.

egyben sült fasirt vagdalt húskenyér meatloaf recept okosgrill

Hozzávalók
 900 g darált marhahúspl. marhanyak
 100 g kolbászhús
 120 g zsemlemorzsa
 240 ml tej
 1 fej aprított vöröshagyma
 ½ teáskanál őrölt zsálya
 2 teáskanál
 2 darab tojás
Hozzávalók - glaze
 BBQ Szósz
 150 ml almalé
1

Melegítsük elő 110-120°C-ra a a fa pellet grillsütőt.

2

Keverjük össze a zsemlemorzsát, a tejet, a hagymát, a zsályát, az almalé felét és a sót egy tálba és adjuk hozzá a felvert tojásokat is.

3

Adjuk hozzá továbbá a darált marhahúst és a kolbászhúst is, majd keverjük alaposan össze. Ízlés szerint akár reszelt sajtot, bacont, jalapenot is tehetünk hozzá.

4

Egy nagyon ragacsos masszát fogunk kapni, amiből formázzunk cipót és helyezzük egy kikent tepsibe vagy egy sütő/ vaslapra és mehet is a grillsütőbe.

5

Addig süssük, amíg el nem éri a 72°C-os belső hőmérsékletet, ehhez körülbelül 2 órára lesz szükségünk.

6

A mázhoz keverjük össze a barbecue szószt a megmaradt almalével. Forraljuk össze és kenjük meg vele a vagdaltat/fasírtot a sütés utolsó 20 percében.

7

Szeletelés előtt legalább 10 percig pihentessük, majd barbecue szósszal locsolva fogyasszuk.

8

Tipp: A húsmasszából cipó helyett formázhatunk akár fasírtgolyókat is, amelyeket szintén ezzel a folyamattal készíthetünk el.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66