Házi sültkolbász, igazi csabai kolbász – Fald fel! #receptek

Kezdőlap / Házi sültkolbász, igazi csabai kolbász – Fald fel! #receptek
Házi sültkolbász, igazi csabai kolbász – Fald fel! #receptek
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Igazai csabai kolbász készült a Fald fel konyhájában. Ezt a kolbászt most megsütötték, de füstölésre éppúgy alkalmas. Hozzá almapaprika, káposzta, mustár, friss fehér kenyér és teljes a boldogság!

Adag4 főre
Előkészítési idő1 óraFőzési idő45 percÖsszesen1 óra 45 perc
Hozzávalók:
 3,50 kg lapocka (csak húsból dagadót javaslunk)
 1,50 kg szalonna
 1 csomag vékonybél40 °C vízben áztassuk
 90 g édespaprika
 60 g csípős paprika
 20 g kömény
 100 g
 80 g fokhagyma
Elkészítés
1

Az 3,5 kg lapockát és a 1,5 kg szalonnát daráljuk le. Ne a legkisebb lyukat használjuk, mert akkor túl tömör lesz a kolbász, elegendő a nagyobb vagy a közepes lyuk.

2

A ledarált húst és a szalonnát alaposan keverjük össze, majd fűszerezzük: pirospaprika, csípős paprika, só, kömény, fokhagyma és jöhet egy újabb, nagyon alapos összekeverés.

3

Kövezik a kolbász töltése, amelyhez íme 3 fontos tipp/tanács:
- amikor a húst a töltőbe helyezzük, várjuk meg míg az elején kijön egy kevés, hogy ne legyen a készülő kolbász levegős.
- az előbukkanó húst érdemes lecsípni és a töltő száját kicsit bekenni, bezsírozni vele, hogy a bél könnyebb rácsússzon.
- a bél végére nem kell csomót kötni, elég csak elcsavarni.

4

Sütés előtt egy hústű segítségével szurkáljuk meg a kolbászokat, hogy ne repedjen szét, majd tegyünk egy tepsibe sütőpapírt, rá a kolbászt és öntsünk alá egy kevés vizet.

5

180 °C pellet grillsütőben 45 percen keresztül süssük. Az első 30-35 percben fedjük le egy alufóliával, majd azt az utolsó 10-15 percre távolítsuk el.

Tipp: ne előmelegített sütőbe kerüljön a kolbász, mert szétrepedhet.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Tájékozódj az Okosgrillekről:

Hozzávalók

Hozzávalók:
 3,50 kg lapocka (csak húsból dagadót javaslunk)
 1,50 kg szalonna
 1 csomag vékonybél40 °C vízben áztassuk
 90 g édespaprika
 60 g csípős paprika
 20 g kömény
 100 g
 80 g fokhagyma

Elkészítés

Elkészítés
1

Az 3,5 kg lapockát és a 1,5 kg szalonnát daráljuk le. Ne a legkisebb lyukat használjuk, mert akkor túl tömör lesz a kolbász, elegendő a nagyobb vagy a közepes lyuk.

2

A ledarált húst és a szalonnát alaposan keverjük össze, majd fűszerezzük: pirospaprika, csípős paprika, só, kömény, fokhagyma és jöhet egy újabb, nagyon alapos összekeverés.

3

Kövezik a kolbász töltése, amelyhez íme 3 fontos tipp/tanács:
- amikor a húst a töltőbe helyezzük, várjuk meg míg az elején kijön egy kevés, hogy ne legyen a készülő kolbász levegős.
- az előbukkanó húst érdemes lecsípni és a töltő száját kicsit bekenni, bezsírozni vele, hogy a bél könnyebb rácsússzon.
- a bél végére nem kell csomót kötni, elég csak elcsavarni.

4

Sütés előtt egy hústű segítségével szurkáljuk meg a kolbászokat, hogy ne repedjen szét, majd tegyünk egy tepsibe sütőpapírt, rá a kolbászt és öntsünk alá egy kevés vizet.

5

180 °C pellet grillsütőben 45 percen keresztül süssük. Az első 30-35 percben fedjük le egy alufóliával, majd azt az utolsó 10-15 percre távolítsuk el.

Tipp: ne előmelegített sütőbe kerüljön a kolbász, mert szétrepedhet.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Házi sültkolbász, igazi csabai kolbász – Fald fel! #receptek