Nyomtatandó:

Füstölt Hawaii tésztasaláta

Hozzávalók:
 1 teáskanál Milestone66 Blue fűszerkeverék
 350 g makaróni
 50 g fekete olajbogyólecsepegtetve
 180 g majonéz
 180 ml tej
 2,50 evőkanál almaecet
 3 mogyoróhagymaszárával
 1,50 teáskanál olívaolaj
 1 szál reszelt sárgarépa
 só, őrölt bors
Elkészítés
1

Fa pellet grillsütőnket állítsuk be 80℃-os hőmérsékletűre.

2

Forraljunk fel egy nagy fazék sós vizet. Ha felforrt, adjuk hozzá a tésztát és főzzük puhára. Majd csepegtessük le és öblítsük át hideg vízzel. Végül öntsük át a tésztát egy tepsibe, és tegyük félre.

3

Keverjük össze a majonézt, az almaecetet és a tejet egy kisebb sütésre alkalmas tálban.
A lecsepegtetett olajbogyót külön sütőlapra helyezzük.

4

Helyezzük a majonézes keveréket, a tésztás tepsit és az olajbogyós tepsit a grillrácsra. Füstöljük őket 10-15 percig, vagy amíg egy kicsit fel nem veszik a füstös ízt. Ezután vegyük le őket a grillről, és tegyük át a tésztát egy közepes tálba.

5

Növeljük a pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük zárt fedéllel kb 15 percig.

6

Locsoljuk meg a mogyoróhagymát olívaolajjal és helyezzük rá a grillre. Süssük fedővel lezárva 5 percig, félidőben megforgatva, míg aranybarnává nem válik.

7

Tiszta vágódeszkára helyezve aprítsuk fel a füstölt olajbogyót. Ezután adjuk hozzá az olajbogyót, mogyoróhagymát és a felaprított sárgarépát is a tésztához, majd keverjük alaposan össze. Végül jöhet a majonézes keverék, majd pedig ízlés szerint só és bors és már tálalhatunk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66