Nyomtatandó:

Grillezett articsóka hideg tojásszósszal

Adag4 főreElőkészítési idő15 percFőzési idő15 percÖsszesen30 perc

Ízletes és látványos szezonális recept. Bár a "Sauce Gribiche" érdekesen hangzik, de hamarosan nagy kedvenc lesz! A kemény tojást, friss fűszernövényeket, savanyúságokat, kapribogyót és majonézt ötvöző Sauce Gribiche tökéletes párosítás a grillezett articsókához.

grillezett articsóka recept okosgrill

Hozzávalók:
 3 darab egész articsóka
 3 evőkanál olívaolaj
 
 őrölt bors
 2 evőkanál pankó morzsapirítva
Sauce Gribiche - tojásszósz
 230 g majonéz
 100 g natúr joghurt
 2 evőkanál savanyúságfinomra vágva
 2 evőkanál petrezselyemlevélapróra vágva
 2 evőkanál kapribogyólecsepegtetve
 1 evőkanál medvehagymaapróra vágva
 1 teáskanál kakukkfű levélfrissen aprítva
 2 darab kemény tojásmeghámozva és apróra vágva
 1 darab citrom leve
 só, őrölt bors
Elkészítés
1

Egy nagy fazékban enyhén sós vízben pároljuk az articsókát 30 percig. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk félbe és tisztítsuk meg.
Szedjük le a külső sötét leveleket és kaparjuk ki a pelyhes-bolyhos részt is.

2

Állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 175℃-ra.

3

Készítsük el a gribiche (tojás) szószt: Egy közepes tálban alaposan keverjük össze a majonézt, a joghurtot, a savanyúságokat, a petrezselymet, a kapribogyót, a medvehagymát, a kakukkfüvet, a tojást, a citromlevet és ízlés szerint sót és borsot. Tegyük a hűtőbe.

4

Kenjük be az articsókát olívaolajjal, majd dörzsöljük be sóval és borssal.

5

Helyezzük az articsókát vágott oldalukkal lefelé közvetlenül a grillrácsra. Zárjuk le a fedőt, és süssük 15 percig, vagy amíg mély aranybarna nem lesz.

6

Vegyük le az articsókát a grillről, és tegyük át egy tálra. Szórjuk meg zsemlemorzsával és ízlés szerint parmezán sajttal, majd tálaljuk a finomságos gribiche szósszal.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66