Dobjuk fel a szokásosnál jobban a burgonya köretünket! A rozmaringban sült krumplikat nyársra tűzve grillezzük, miközben a pellet grill füst minden centiméterét karakteres ízűvé varázsolja.
Állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.
A burgonyákat félbevágjuk, és mindegyiket többször megszurkáljuk villával.
Tegyük a krumplikat egy nagy tálba, és adjuk hozzá a darált fokhagymát, rozmaringleveleket, néhány evőkanál olívaolajat, sót és borsot.
Mikrohullámú sütőben 4 percig melegítsük a burgonyát. Majd óvatosan keverjük át a krumplikat és tegyük vissza a mikróba további 3 percre.
Tűzzünk 4-5 darab krumplit minden nyársra, majd kenjük meg őket olívaolajjal.
Helyezzük a nyársakat úgy a fa pellet grillsütőre, hogy vágott oldalukkal lefelé legyenek, és addig süssük, amíg az oldaluk pirulni nem kezd (kb. 4-7 perc).
Ezután fordítsuk meg a krumpli nyársakat és grillezzük a héjas oldalukkal lefelé további 7-10 percen keresztül.
Akkor leszünk készen ha egy éles késhegy könnyen be tud hatolni a krumplikba. Ekkor vegyük le őket a grillről, és szórjuk meg reszelt parmezán sajttal.
Servings 0