Nyomtatandó:

Grillezett karfiol

Adag4 főreElőkészítési idő15 percFőzési idő45 percÖsszesen1 óra

A karfiol önmagában általában nem szerepel a "legkívántabb köret" listán, de a megfelelő fűszerekkel megpirítva és ízes füsttel átitatva mindenki többet fog kérni tőle.

grillezett karfiol recept okosgrill

Hozzávalók:
 1 darab egész karfiol
 2 olívaolaj
 2 gerezd zúzott fokhagyma
 2 teáskanál paprika
 só, őrölt bors
 100 g parmezán sajt
Elkészítés
1

Állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 80℃-ra, szedjük közepes méretű rózsákra a karfiolt és füstöljük ezen a hőmérsékleten 20 percen keresztül.

2

Amíg a karfiol füstbe öltözik, a parmezán sajt kivételével az összes hozzávalót összekeverjük egy kisebb tálban.

3

Amikor a karfiol 20 perces füstfürdője lejárt, vegyük le a grillről és állítsuk a sütő hőmérsékletét 230˚C-ra.

4

Amíg a grill felmelegszik, kenjük át a karfiolt fűszerekkel.

5

Helyezzük vissza a pellet grillsütőre és süssük 10-15 percen keresztül, vagy amíg szép aranybarna színt nem kapnak a karfiol rózsák.
Alapanyag függően ez az idő több is lehet természetesen.

6

A sütés utolsó perceiben szórjuk meg a parmezán sajttal minden darabot és zárjuk le a grillfedőt, amíg a sajt megolvad.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66