Nyomtatandó:

Grillezett kelbimbó bacon-sajt mártással

Adag4 főreElőkészítési idő15 percFőzési idő25 percÖsszesen40 perc

Alulértékelt zöldség ez a kelbimbó, így biztosan ízleni fog! Füstöljük-süssük cseresznyefán, majd forgassuk meg sós bacon sajtszószban.

grillezett kelbimbó recept okosgrill

Hozzávalók:
 1 kg kelbimbófélbevágva
 2 evőkanál olívaolaj
 só, őrölt bors
Bacon-sajtszósz
 100 g baconkockára vágva
 1 evőkanál vaj
 1 kis fej hagymaapróra vágva
 1 evőkanál liszt
 300 ml tej
 2 evőkanál Milestone66 Yellow fűszerkeverék
 120 g reszelt sajt
Elkészítés
1

Állítsuk magas hőmérsékletre fa pellet grillsütőt , ami jelen esetben 205℃.

2

Egy nagy tálban vagy zárható tasakban forgassuk össze a kelbimbót az olívaolajjal és ízesítsük sóval, illetve borssal.

3

Egy rétegben terítsük szét egy tepsiben vagy szilikon lapon. Helyezzük a grillrácsra, zárjuk le a fedőt, és süssük 15-20 percen keresztül, amíg a kelbimbó aranybarna nem lesz.

4

Addig készítsük el a bacon-sajtszószt: Egy nagy öntöttvas serpenyőben, közepes lángon pirítsuk ropogósra a bacont, majd egy papírtörlővel bélelt tányérra tegyük ki lecsepegni. A kiolvadt zsírt hagyjuk a serpenyőben.

5

Adjuk hozzá a vajat és a hagymát a zsírhoz és süssük addig, amíg a hagyma üveges nem lesz.

6

Adjuk hozzá a lisztet, és állandó kevergetés mellett enyhén barnára pirítjuk. Felöntjük a tejjel, majd simára keverjük.

7

Csökkentsük alacsonyabbra a hőt és főzzük addig, amíg pár perc alatt sűrűsödni nem kezd a szósz.

8

Adjuk hozzá a Milestone66 Yellow rubot (vagy más ízlésünk szerinti grillfűszert), és alaposan keverjük össze.

9

Ekkor érkezhet hozzá a reszelt sajt, amit elkavarunk benne, hogy beleolvadjon a szószba.

10

Utolsó lépésként keverjük bele a korábbán félretett bacont is, majd ízlés szerint sózzuk-borsozzuk a szószt.

11

Az időközben megsült kelbimbót a bacon-sajtszószba mártva fogyasszuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66