Nyomtatandó:

Kétszer sült édesburgonya

Adag4 főreElőkészítési idő20 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 20 perc

Batáta, édesburgonya, teljesen mindegy. Az egyik legjobb alapanyag, hiszen annyira könnyen formálhatjuk az ízét. Sajt, bacon, tejföl... akár egy nyári lángos is lehetne itt, de ez most könnyű és nagyon finom kétszer sütött édesburgonya receptje.

kétszer sütött édes burgonya recept okosgrill

Hozzávalók
 4 darab édesburgonya(batáta)
 1 evőkanál fűszerkeverék
 3 szelet bacon
 hagyma
 100 g sajt
 2 evőkanál tejföl
Elkészítés
1

A kerti grillsütőnkben süssük az édesburgonyákat 200°C fokon 50 percen keresztül - héjában. Így a belseje puha lesz és könnyen dolgozhatunk majd vele.

2

Miután kihűlt, vágjuk ketté és kanalazzuk ki a belsejét egy tálba.

3

Fűszerezzük a kivájt édesburit és adjuk hozzá a kockázott bacont, hagymát, sajtot, tejfölt. A bacont nem szükséges elősütni.

4

Töltsük vissza a masszát a édesburgonyákba, majd helyezzük egy tepsibe és tegyük vissza grillsütőbe 15-20 percre, vagy amíg a sajt barnulni nem kezd, mindezt már 175°C-on.

5

Elkészültekor további sajtot, bacont, tejfölt dobhatunk rá, hogy fokozzuk az élvezeteket.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 4

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66