Grill recept videó: Szoky ebben a videóban mexikói babos csirkét, avagy hagymás babot készít csirkével, teszi mindezt nagy szeretettel. Szoky nem kevesebb állít, minthogy ez egy bakancslistás étel, így mindenképp ki kell próbáljátok!
Egy nagyobb keverőtálba helyezzük el a húsokat és jöhet az előfűszerezés. Kezdésnek a só, a színes bors, a koriander, barnacukor, majd keverjük össze alaposan a hússal.
Egy serpenyőben a kockázott szalonnát kezdjük el pirítani. A kisült szalonna mehet a tepsibe, a megmaradt zsírjában pedig megforgatjuk a csirkecombokat, melleket. Egy kis kérget sütünk mindkét oldalra, hogy roppanós réteget kapjunk, majd mehet vissza a keverőtálba.
A hagymákat vágjuk fel gorombára, majd a fokhagyma is követheti. Ezután a szalonna zsírjában ezt a hozzávalót is pirítsuk meg kicsit 3-5 perc alatt, majd helyezzük a keverőtálba a korábban megpirított húsokra (a zsírral együtt).
Jöhet a további fűszerezés és hozzávalók: piros paprika, bazsalikom, római kömény, paradicsompüré, majd pedig a bab. Alapos összekeverés után mehet a tepsibe az előkészített ételünk.
A tepsit tegyük a grillsütőbe kb. 200 fokon, nagyjából 1,5 órára. Lefedni nem szükséges. Ennyi idő alatt megsül és puha lesz a csirke és a bab is.
A kukoricát vágjuk fel 3-4 cm széles szeletekre - persze óvatosan a késsel, nehogy baleset történjen. 15-20 perccel a mexikói hagymás bab és a csirkehúsok elkészülte előtt helyezzük a tepsire. Addig is áztathatjuk nyugodtan vízben. Az elkészült ételünket természetesen friss petrezselyemmel tálaljuk.
0 servings