Nyomtatandó:

Pellet grillsütőn sütött kukorica

Adag4 főreElőkészítési idő15 percFőzési idő25 percÖsszesen40 perc

Ízleljük meg, miért maradt fenn évszázadokon keresztül a fatüzelésű, héjában sült kukorica hagyománya! Mindezt fa pellet grillsütőn.

grill kukorica pellet grillen recept okosgrill

Hozzávalók:
 4 darab zsenge kukorica
 3 szál zöldhagyma
 6 evőkanál vajmegolvasztva
 1 teáskanál chili por
 1 teáskanál pirított szezámmag
Elkészítés
1

Állítsuk 160℃-os hőmérsékletre fa pellet grillsütőt.

2

Helyezzük a zöldhagymát közvetlenül a grillrácsra és süssük 15 percig, amíg enyhén megpirul. Ezután vegyük le a grillről és tegyük félre.

3

Szezámmagos-chilis vaj: vegyük ki a vajat a hűtőből, és hagyjuk megpuhulni. A megpirított zöldhagymát apróra vágjuk, és a vajhoz adjuk a chiliporral és a szezámmaggal együtt. A hozzávalókat egy tálban összedolgozzuk.

4

A zsenge kukoricát időnként megforgatva grillezzük, amíg a héj megpirul, a szemek pedig megpuhulnak, vagyis körülbelül 25-35 percig.

5

Hagyjuk kicsit kihűlni a kukoricát, majd vegyük le a héját. Tálaljuk a szezámmagos-chilis vajjal.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66