Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

New York style: grillezett pepperoni pizza

New York style: grillezett pepperoni pizza


füstölt pizza pepperoni sajt recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grillen is készíthető ropogós szélű vékony pizza sok sajttal és csípős paprikás szalámival. Itt egy jó kis már már tradionális szalámis-sajtos recept, ami a kerti sütés sztárja szokott lenni.

Adag4 főre
Előkészítési idő1 óra 15 percFőzési idő30 percÖsszesen1 óra 45 perc
Hozzávalók - pizza tészta
 500 g kenyérliszt
 1,50 evőkanál cukor
 2 teáskanál instant élesztő
 3 evőkanál olívaolaj
 400 ml langyos víz
Hozzávalók - pizza szósz
 800 g hámozott paradicsom
 1 evőkanál olívaolaj
 1 evőkanál sótlan vaj
 2 közepes fokhagymareszelt vagy finomra darált
 1 teáskanál szárított oregánó
 csipetnyi piros paprika
 
 2 szál friss bazsalikomlevél
 1 közepes vörös vagy fehér hagymaszeletelve
 1 teáskanál teáskanál cukor
Hozzávalók - feltétek
 450 g reszelt mozzarella sajt
 450 g szeletelt pepperoni (csípős paprikás szalámi)
 csemege kukorica
Elkészítés - pizza szósz
1

A megpucolt héjatlan paradicsomokat egy aprító segítségével minél jobban pürésítsük.

2

Az olívaolajat és a vajat egy serpenyőben keverjük össze közepes lángon, amíg a vaj teljesen el nem olvad.

3

Tegyük bele a fokhagymát, sót, borsot, oregánót és gyakori kevergetés mellett kb. 3 percig főzzük. Ezután adjuk hozzá a pürésített paradicsom mellett a bazsalikomot, hagymát és a cukrot is.

4

Az eddigi közepes hőmérsékletet csökkentsük alacsonyra majd addig főzzük a szószt, amíg kb a felére nem csökken, párolog. Ez nagyjából 60 percet vesz igénybe ezen a hőmérsékleten. Időnként kavargassuk át.

Elkészítés - pizza tészta
5

A lisztet, a cukrot, a sót és az élesztőt keverjük össze. Ha rendelkezésre áll egy dagasztógép, akkor mindenképp vegyük igénybe. Adjuk hozzá az olívaolajat és a vizet. Addig gyúrjuk amíg egy szép egységes állagú gömböt nem kapunk belőle.

6

Tegyük a pizza tésztát egy enyhén lisztezett felületre, majd három egyenlő részre osszuk el. Ezután tegyük a hűtőbe egy teljes napra.

7

Két órával a sütés előtt vegyük ki a hűtőszekrényből a tésztát és formázzuk újra golyókká úgy, hogy folyamatosan az alsó részére csípjük a tésztát. Hagyjuk szobahőmérsékleten (lefedve) megkelni.

8

Ha készen állunk a főzésre, tegyük a pizzakövet a rácsokra, emeljük a legmagasabb hőmérsékletre a grillt, zárjuk le a fedelét és várjunk 15 percet.

9

A kiolvadt és megkelt pizza tésztát húzzuk sodrófa és a kezünk segítségével formázzuk aminél nagyobb kör alakra. Nem feltételenül kell tökéletes kört formázni, a legfinomabb olasz pizzák sem tökéletes kör alakúak.

10

A pizza szélét egy kis kukoricadarával szórjuk meg.

11

Körülbelül 2/3 csésze mártást egyenletesen vigyünk fel a pizzára úgy, hogy a szélén 2-3 centimétert kihagyunk. Oszlassuk el a sajtot és a pepperonit a pizztán.

12

Csúsztassuk a pizzát a pizzakőre és indulhat is a sütés. Addig süssük, amíg a sajt meg nem olvad és picit el is kezd pirulni, barnulni. A pizza széle aranybarna és kissé puffadt lesz 15-20 perc után, ekkora már készen is vagyunk.

13

Egy vágódeszkára helyezzük rá az elkészült pizzát és élvezzük az elkészült finom füstös-sajtos-paprikás szalámis ételt.

MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Baconos sült zöldbabEz az egyszerű recept minden étkezést nagyszerűvé varázsolhat. Csak keverjük össze a hozzávalókat, és tegyük őket egy tepsire 20 percre 205℃-on.
Áfonyás jalapeno lekvárKülönleges párosítás, vagy mégsem? Áfonya és jalapeno találkozása. De mégis mire jó? Érdemes kipróbálni grillsajtok mellé, hamburgerekbe, húsgolyókhoz. Biztosan ízleni fog az édes, egyben pikáns ízvilág.
Dupla sajtburgerEz a sajtburger recept csak egy kicsit különbözik a megszokottól, mégpedig a vékonyabb húspogácsában. A laposabb húskorongok alkalmassá teszik a szendvicset, hogy még több finomsággal tömjük meg. Így kerül bele vajon karamellizált hagyma és dupla sült bacon is.
Argentin stílusú BBQ marhaborda, marhaoldalasA hagyományos argentin grillezés pusztán egyszerű, alapvető fűszerezést jelent, amely lehetővé teszi, hogy a hús természetes ízei feldobják a fogást, és a természetes fafüstölés aromáit. Az eredmény felejthetetlen lesz.

Hozzávalók

Hozzávalók - pizza tészta
 500 g kenyérliszt
 1,50 evőkanál cukor
 2 teáskanál instant élesztő
 3 evőkanál olívaolaj
 400 ml langyos víz
Hozzávalók - pizza szósz
 800 g hámozott paradicsom
 1 evőkanál olívaolaj
 1 evőkanál sótlan vaj
 2 közepes fokhagymareszelt vagy finomra darált
 1 teáskanál szárított oregánó
 csipetnyi piros paprika
 
 2 szál friss bazsalikomlevél
 1 közepes vörös vagy fehér hagymaszeletelve
 1 teáskanál teáskanál cukor
Hozzávalók - feltétek
 450 g reszelt mozzarella sajt
 450 g szeletelt pepperoni (csípős paprikás szalámi)
 csemege kukorica

Elkészítés

Elkészítés - pizza szósz
1

A megpucolt héjatlan paradicsomokat egy aprító segítségével minél jobban pürésítsük.

2

Az olívaolajat és a vajat egy serpenyőben keverjük össze közepes lángon, amíg a vaj teljesen el nem olvad.

3

Tegyük bele a fokhagymát, sót, borsot, oregánót és gyakori kevergetés mellett kb. 3 percig főzzük. Ezután adjuk hozzá a pürésített paradicsom mellett a bazsalikomot, hagymát és a cukrot is.

4

Az eddigi közepes hőmérsékletet csökkentsük alacsonyra majd addig főzzük a szószt, amíg kb a felére nem csökken, párolog. Ez nagyjából 60 percet vesz igénybe ezen a hőmérsékleten. Időnként kavargassuk át.

Elkészítés - pizza tészta
5

A lisztet, a cukrot, a sót és az élesztőt keverjük össze. Ha rendelkezésre áll egy dagasztógép, akkor mindenképp vegyük igénybe. Adjuk hozzá az olívaolajat és a vizet. Addig gyúrjuk amíg egy szép egységes állagú gömböt nem kapunk belőle.

6

Tegyük a pizza tésztát egy enyhén lisztezett felületre, majd három egyenlő részre osszuk el. Ezután tegyük a hűtőbe egy teljes napra.

7

Két órával a sütés előtt vegyük ki a hűtőszekrényből a tésztát és formázzuk újra golyókká úgy, hogy folyamatosan az alsó részére csípjük a tésztát. Hagyjuk szobahőmérsékleten (lefedve) megkelni.

8

Ha készen állunk a főzésre, tegyük a pizzakövet a rácsokra, emeljük a legmagasabb hőmérsékletre a grillt, zárjuk le a fedelét és várjunk 15 percet.

9

A kiolvadt és megkelt pizza tésztát húzzuk sodrófa és a kezünk segítségével formázzuk aminél nagyobb kör alakra. Nem feltételenül kell tökéletes kört formázni, a legfinomabb olasz pizzák sem tökéletes kör alakúak.

10

A pizza szélét egy kis kukoricadarával szórjuk meg.

11

Körülbelül 2/3 csésze mártást egyenletesen vigyünk fel a pizzára úgy, hogy a szélén 2-3 centimétert kihagyunk. Oszlassuk el a sajtot és a pepperonit a pizztán.

12

Csúsztassuk a pizzát a pizzakőre és indulhat is a sütés. Addig süssük, amíg a sajt meg nem olvad és picit el is kezd pirulni, barnulni. A pizza széle aranybarna és kissé puffadt lesz 15-20 perc után, ekkora már készen is vagyunk.

13

Egy vágódeszkára helyezzük rá az elkészült pizzát és élvezzük az elkészült finom füstös-sajtos-paprikás szalámis ételt.

New York style: grillezett pepperoni pizza
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66