Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Wagyu burger karamellizált hagymával, fokhagymás aiolival, gombával

Wagyu burger karamellizált hagymával, fokhagymás aiolival, gombával


Wagyu Burger grillrecept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Elegáns klasszikus marhaburger, ebben a verzióban Wagyu-ból készítve karamellizált hagymával, fokhagymás aioli szósszal és gombával. Biztosan lenyűgöz majd! A Wagyu marhahús a japánok nemzeti kincse. Húsa márványozott, puha, szaftos a benne lévő zsíroktól. Igazán különleges alkalmakra ajánljuk, mint egy születésnap, akár egy randi est, vagy különleges vendég esetén.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő55 percÖsszesen1 óra 10 perc
Hozzávalók
 450 g wagyu marhahús, darálva
 4 darab burger zsemle
 85 ml balzsamecet
 2 evőkanál steak fűszer
 170 g szeletelt gomba
 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
 4 szelet cheddar sajt
 1 darab vékonyra szeletelt hagyma
Aioli szósz:
 170 g majonéz
 ½ evőkanál olívaolaj
 ½ citrom leve
 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
 1 evőkanál frissen aprított petrezselyem
Elkészítés
1

Egy nagy keverőtálban óvatosan, de alaposan keverjük össze a wagyu darált marhahúst és a steak fűszerkeveréket. Vigyázzunk, ne keverje túl sokáig a húst, különben a burgerek kemények lesznek.

2

Óvatosan válasszzuk szét a húst négyfelé és alakítsunk ki laza golyókat, majd formázzuk burger pogácsává. Lefedve helyezzük a hűtőbe, amíg a további hozzávalókkal elkészülünk.

3

Amíg a pogácsák hűlnek, alacsony hőmérsékleten hevítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben és dobjuk rá a vékonyra szeletelt hagymát. Süssük lassan, kavargatva, amíg aranybarna nem lesz.

4

A hőmérsékletet megemelve adjuk hozzá a gombát és pirítsuk össze, de a gombát nem szabad túlsütni, maradjon benne nedvesség.
Öntsük hozzá a balzsamecetet és főzzük körülbelül 2-3 percig, majd vegyük ki a hagymát és a gombát, tegyük félre.

5

Fokhagymás aioli szósz: Egy kis keverőtálban keverjük össze az aprított fokhagymát, a majonézet, az olívaolajat, a petrezselymet, a friss citromlevet és steak fűszerkeveréket, majd felhasználásig tegyük félre.

6

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 175°C-ra és vegyük ki a hamburger pogácsákat a hűtőszekrényből egyenesen a grillre.

7

Grillezzük a hamburgereket 3 percig az egyik oldalon, majd fordítsuk meg és helyezzük rá egy szelet cheddar sajtot. Grillezzük tovább 5-6 percig vagy ha mérünk belső hőmérsékletet, akkor 52°C-ig.

8

Vegyük le a rácsról a húspogácsákat és állítsuk össze a burgert: Igény szerint a pirított zsemlére tegyünk egy kanál aioli szószt, helyezzük rá a pogácsát, majd a hagymát és a gombát, végül zárjuk a burgert és fogyasszuk.

Jó étvágyat kívánunk!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Hagymás aprópecsenye – Szoky konyhájaGrill recept videó: Fogadjátok nagy szeretettel ezt a fantasztikusan finom, nyálcsorgató, továbbá laktató pecsenye-finomságot, amelyet a család és a barátok is imádni fognak. Ráadásul anélkül is elkészül, hogy az egész napot a konyhában töltenénk.
Áfonyás jalapeno lekvárKülönleges párosítás, vagy mégsem? Áfonya és jalapeno találkozása. De mégis mire jó? Érdemes kipróbálni grillsajtok mellé, hamburgerekbe, húsgolyókhoz. Biztosan ízleni fog az édes, egyben pikáns ízvilág.
Nem tréfa: Csoki burgerNe kövezzetek meg minket, de ezt az őrült amerikai receptet muszáj kipróbálni! A végeredmény egy megdöbbentően finom - és persze édes - fogás! Következzen a csoki burger.
Grillezett articsóka hideg tojásszósszalÍzletes és látványos szezonális recept. Bár a "Sauce Gribiche" érdekesen hangzik, de hamarosan nagy kedvenc lesz! A kemény tojást, friss fűszernövényeket, savanyúságokat, kapribogyót és majonézt ötvöző Sauce Gribiche tökéletes párosítás a grillezett articsókához.

Hozzávalók

Hozzávalók
 450 g wagyu marhahús, darálva
 4 darab burger zsemle
 85 ml balzsamecet
 2 evőkanál steak fűszer
 170 g szeletelt gomba
 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
 4 szelet cheddar sajt
 1 darab vékonyra szeletelt hagyma
Aioli szósz:
 170 g majonéz
 ½ evőkanál olívaolaj
 ½ citrom leve
 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
 1 evőkanál frissen aprított petrezselyem

Elkészítés

Elkészítés
1

Egy nagy keverőtálban óvatosan, de alaposan keverjük össze a wagyu darált marhahúst és a steak fűszerkeveréket. Vigyázzunk, ne keverje túl sokáig a húst, különben a burgerek kemények lesznek.

2

Óvatosan válasszzuk szét a húst négyfelé és alakítsunk ki laza golyókat, majd formázzuk burger pogácsává. Lefedve helyezzük a hűtőbe, amíg a további hozzávalókkal elkészülünk.

3

Amíg a pogácsák hűlnek, alacsony hőmérsékleten hevítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben és dobjuk rá a vékonyra szeletelt hagymát. Süssük lassan, kavargatva, amíg aranybarna nem lesz.

4

A hőmérsékletet megemelve adjuk hozzá a gombát és pirítsuk össze, de a gombát nem szabad túlsütni, maradjon benne nedvesség.
Öntsük hozzá a balzsamecetet és főzzük körülbelül 2-3 percig, majd vegyük ki a hagymát és a gombát, tegyük félre.

5

Fokhagymás aioli szósz: Egy kis keverőtálban keverjük össze az aprított fokhagymát, a majonézet, az olívaolajat, a petrezselymet, a friss citromlevet és steak fűszerkeveréket, majd felhasználásig tegyük félre.

6

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 175°C-ra és vegyük ki a hamburger pogácsákat a hűtőszekrényből egyenesen a grillre.

7

Grillezzük a hamburgereket 3 percig az egyik oldalon, majd fordítsuk meg és helyezzük rá egy szelet cheddar sajtot. Grillezzük tovább 5-6 percig vagy ha mérünk belső hőmérsékletet, akkor 52°C-ig.

8

Vegyük le a rácsról a húspogácsákat és állítsuk össze a burgert: Igény szerint a pirított zsemlére tegyünk egy kanál aioli szószt, helyezzük rá a pogácsát, majd a hagymát és a gombát, végül zárjuk a burgert és fogyasszuk.

Jó étvágyat kívánunk!
Wagyu burger karamellizált hagymával, fokhagymás aiolival, gombával
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66