Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Mézes-mustáros tarja nyári burgonyasalátával

Mézes-mustáros tarja nyári burgonyasalátával


mézes mustáros tarja recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Van egy grillétel amivel sosem lehet mellélőni és tuti mindenki imádni fogja, amikor a tányérra kerül: mézes mustáros tarja nyári burgonyasalátával.

Adag6 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő45 percÖsszesen1 óra 15 perc
Hozzávalók:
 600 g szeletelt tarja
 2 vöröshagyma
 1 evőkanál méz
 2 evőkanál mustár
 olaj
 só, bors ízlés szerint
Burgonya saláta:
 500 g burgonya
 3 evőkanál tejföl
 2 evőkanál majonéz
 1 evőkanál mustár
 ½ evőkanál citromlé
 1 fej lilahagyma
 só, bors ízlés szerint
 2 evőkanál olívaolaj
 3 szár zeller
 1 csokor retek
Elkészítés
1

A sütést megelőző napon kell pácolni a tarja szeleteket. Egy tálba helyezzük be és keverjük össze a húsokat a karikázott vöröshagymával, a mézzel, a mustárral, egy deci olajjal és borssal. Sót akkor használjunk, ha frissen kerül a rácsokra, ezenkívül közvetlenül sütés előtt érdemes.
Éjszakára helyezzük a 4-6°C-os hűtőbe.

2

A krumplisalátához a felkockázott burgonyát főzzük meg, ügyelve hogy ne főzzük túl, hiszen senki sem szereti, ha egy könnyen széttörik.

3

Karikázzunk fel hozzá egy fej lilahagymát és vágjunk fel egy csokor retket, valamint 3 szár zellert. 3 evőkanál tejföl, 2 evőkanál majonéz, 1 evőkanál mustár és fél evőkanál citromlé mehet bele, ízlés szerint sóval és borssal ízesítve. Érdemes szintén előre elkészíteni és a hűtőben tárolni.

4

A tarja szeleteket 150-170°C-os pellet grillsütőben a rácson vagy akár vaslapon süssük készre és fogyasszuk a hideg krumplisalátával.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillezett gyümölcssalátaSemmi sem passzol jobban bármely ételhez, mint ez a friss, grillezett gyümölcssaláta. Az ananászt, a mangót és az almát grillezzük, megszórjuk cukorral, meglocsoljuk kókuszkrémmel, és az egészet ínycsiklandó maracuja szósszal bolondítjuk meg.
Töltött, grillezett csirkés tacoNe csak beszéljünk a fatüzelésű ízekről, hanem készítsük is el őket! Dennis Prescott csirkés tacoja pedig nagyszerű lehetőséget biztosít erre. A grillezett csirke tetejére tejföl, friss salsa és házi guacamole kerül, hogy a lehető legjobban sikerüljön a taco este.
BBQ kacsamell sütőtökpürévelIdőigényes, de mégis egyszerűen elkészíthető recepttel érkeztünk az őszi sütőtök és kacsa szezonra: barbecue kacsamell.
A tökéletes meccsnézős BBQ oldalasKészüljünk fel a nyálcsorgatásra ezekkel a St. Louis-stílusú oldalasokkal. Ez a hústípus több zsírt és csontot tartalmaz, így ízletes és olcsó választás lehet, ha a tökéletes meccsnapi receptet keressük.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 600 g szeletelt tarja
 2 vöröshagyma
 1 evőkanál méz
 2 evőkanál mustár
 olaj
 só, bors ízlés szerint
Burgonya saláta:
 500 g burgonya
 3 evőkanál tejföl
 2 evőkanál majonéz
 1 evőkanál mustár
 ½ evőkanál citromlé
 1 fej lilahagyma
 só, bors ízlés szerint
 2 evőkanál olívaolaj
 3 szár zeller
 1 csokor retek

Elkészítés

Elkészítés
1

A sütést megelőző napon kell pácolni a tarja szeleteket. Egy tálba helyezzük be és keverjük össze a húsokat a karikázott vöröshagymával, a mézzel, a mustárral, egy deci olajjal és borssal. Sót akkor használjunk, ha frissen kerül a rácsokra, ezenkívül közvetlenül sütés előtt érdemes.
Éjszakára helyezzük a 4-6°C-os hűtőbe.

2

A krumplisalátához a felkockázott burgonyát főzzük meg, ügyelve hogy ne főzzük túl, hiszen senki sem szereti, ha egy könnyen széttörik.

3

Karikázzunk fel hozzá egy fej lilahagymát és vágjunk fel egy csokor retket, valamint 3 szár zellert. 3 evőkanál tejföl, 2 evőkanál majonéz, 1 evőkanál mustár és fél evőkanál citromlé mehet bele, ízlés szerint sóval és borssal ízesítve. Érdemes szintén előre elkészíteni és a hűtőben tárolni.

4

A tarja szeleteket 150-170°C-os pellet grillsütőben a rácson vagy akár vaslapon süssük készre és fogyasszuk a hideg krumplisalátával.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Mézes-mustáros tarja nyári burgonyasalátával
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66