Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Holland metélt, magyarosítva

Holland metélt, magyarosítva


holland metélt recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A tepsis és tészta ételek rajongói most figyeljenek: Bürgés Tomi ebben a videóban a klasszikus holland metéltet készítette el és bolondította meg egy kis magyaros vonallal. Könnyű kis étel, gyors elkészítéssel.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 20 perc
Hozzávalók
 500 g sertés szűzpecsenye
 1 csomag szélesmetélt tészta
 200 g sajt
 1 evőkanál vaj
 1 evőkanál Milestone66 SPG+ grill-barbecue rub SPGSó, bors, fokhagyma
 1 teáskanál majoranna
 100 g füstölt tarjavagy császárszalonna
 125 ml tejszín
 25 ml fehér bor
 50 ml alaplé
Elkészítés
1

Sós-olajos vízben főzzük ki a szélesmetélt tésztát, majd kivajazott tepsiben keverjük össze 80 gramm reszelt sajttal.

2

A sertés szűzpecsenyét vágjuk 2 cm széles szeletekre, de ízlés szerint akár kockázhatjuk is. Ezután sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg majorannával.

A fűszerezést lecserélhetjük Milestone66 SPG+ra is.

3

Egy kivajazott serpenyőben pirítsunk kérget a hús szeletekre, majd szintén helyezzük a tepsibe, rá a tésztára.
Jól feldobja majd az összhatást, ha ízlés szerint pirítunk mellé füstölt tarját vagy császárszalonnát is.

4

A serpenyőben megmaradt zsiradékra öntsük rá a tejszínt, a bort és az alaplevet, majd forraljuk össze. Sűrűsödés után öntsük rá a tepsi tartalmára.

5

Szórjuk meg a holland metételt vastagon reszelt sajttal, majd mehet is a fa pellet grillsütőnkbe 200°C-on, kb. 30 percre.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Vörösborban pácolt barbecue marhaoldalasGarantáltan újra és újra vissza fogunk térni ezekhez a marhahúshoz. A bordákat gazdag vörösbor, fokhagyma és gyógynövények keverékben pácoljuk, Milestone66 Black Rub-bal fűszerezzük és tökéletesre grillezzük.
Sajtburger grillezett jalapenoval és baconnalEgy jó burger mindig leveszi a lábáról a vendégeket. Eltérünk egy picit az alap sajtburgertől és egy kicsit pikánssá tesszük. Érkezzen most egy burger jalapenoval, sajttal és baconnel. A pikáns ízek kedvelőinek kötelező, mindenki másnak erősen ajánlott.
Grillezett bárányborda sült gesztenyévelHúsimádók figyelem! Az egyik legjobb recept amit báránybordából elkészíthetünk! Hozzá grillezett sült gesztenye és burgonya és egy extra mentás szósz is dukál.

Hozzávalók

Hozzávalók
 500 g sertés szűzpecsenye
 1 csomag szélesmetélt tészta
 200 g sajt
 1 evőkanál vaj
 1 evőkanál Milestone66 SPG+ grill-barbecue rub SPGSó, bors, fokhagyma
 1 teáskanál majoranna
 100 g füstölt tarjavagy császárszalonna
 125 ml tejszín
 25 ml fehér bor
 50 ml alaplé

Elkészítés

Elkészítés
1

Sós-olajos vízben főzzük ki a szélesmetélt tésztát, majd kivajazott tepsiben keverjük össze 80 gramm reszelt sajttal.

2

A sertés szűzpecsenyét vágjuk 2 cm széles szeletekre, de ízlés szerint akár kockázhatjuk is. Ezután sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg majorannával.

A fűszerezést lecserélhetjük Milestone66 SPG+ra is.

3

Egy kivajazott serpenyőben pirítsunk kérget a hús szeletekre, majd szintén helyezzük a tepsibe, rá a tésztára.
Jól feldobja majd az összhatást, ha ízlés szerint pirítunk mellé füstölt tarját vagy császárszalonnát is.

4

A serpenyőben megmaradt zsiradékra öntsük rá a tejszínt, a bort és az alaplevet, majd forraljuk össze. Sűrűsödés után öntsük rá a tepsi tartalmára.

5

Szórjuk meg a holland metételt vastagon reszelt sajttal, majd mehet is a fa pellet grillsütőnkbe 200°C-on, kb. 30 percre.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Holland metélt, magyarosítva
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66