Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Holland metélt, magyarosítva

Holland metélt, magyarosítva


holland metélt recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A tepsis és tészta ételek rajongói most figyeljenek: Bürgés Tomi ebben a videóban a klasszikus holland metéltet készítette el és bolondította meg egy kis magyaros vonallal. Könnyű kis étel, gyors elkészítéssel.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 20 perc
Hozzávalók
 500 g sertés szűzpecsenye
 1 csomag szélesmetélt tészta
 200 g sajt
 1 evőkanál vaj
 1 evőkanál Milestone66 SPG+ grill-barbecue rub SPGSó, bors, fokhagyma
 1 teáskanál majoranna
 100 g füstölt tarjavagy császárszalonna
 125 ml tejszín
 25 ml fehér bor
 50 ml alaplé
Elkészítés
1

Sós-olajos vízben főzzük ki a szélesmetélt tésztát, majd kivajazott tepsiben keverjük össze 80 gramm reszelt sajttal.

2

A sertés szűzpecsenyét vágjuk 2 cm széles szeletekre, de ízlés szerint akár kockázhatjuk is. Ezután sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg majorannával.

A fűszerezést lecserélhetjük Milestone66 SPG+ra is.

3

Egy kivajazott serpenyőben pirítsunk kérget a hús szeletekre, majd szintén helyezzük a tepsibe, rá a tésztára.
Jól feldobja majd az összhatást, ha ízlés szerint pirítunk mellé füstölt tarját vagy császárszalonnát is.

4

A serpenyőben megmaradt zsiradékra öntsük rá a tejszínt, a bort és az alaplevet, majd forraljuk össze. Sűrűsödés után öntsük rá a tepsi tartalmára.

5

Szórjuk meg a holland metételt vastagon reszelt sajttal, majd mehet is a fa pellet grillsütőnkbe 200°C-on, kb. 30 percre.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Rózsa Sándor kedvence – Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky magyaros szűzérméket ajánl betyár finom ragúval. Sertés szűznél figyelni kell a sütésre (rövid ideig tartó első hőkezelés) ilyenkor még a hús belseje nyers, de az utolsó szakaszban visszatéve a sütőbe a legjobb állah érhető el. Ha jól dolgoztok az érme belseje kellemesen szaftos, de már átsült lesz. Többféle hússal is lehet készíteni az ételt akár csirkemellből, sertés karajból ezekben az esetekben ismételten rövid idő legyen a hőkezelés.
Grillezett gyümölcssalátaSemmi sem passzol jobban bármely ételhez, mint ez a friss, grillezett gyümölcssaláta. Az ananászt, a mangót és az almát grillezzük, megszórjuk cukorral, meglocsoljuk kókuszkrémmel, és az egészet ínycsiklandó maracuja szósszal bolondítjuk meg.
Georgia BBQ szószA Gerogia bbq szósz egy fűszeres, ketchupos, mustáros szósz, ami kiváló ízt ad a füstölt húsoknak. Nem hiába az egyik kedvenc szószunk!

Hozzávalók

Hozzávalók
 500 g sertés szűzpecsenye
 1 csomag szélesmetélt tészta
 200 g sajt
 1 evőkanál vaj
 1 evőkanál Milestone66 SPG+ grill-barbecue rub SPGSó, bors, fokhagyma
 1 teáskanál majoranna
 100 g füstölt tarjavagy császárszalonna
 125 ml tejszín
 25 ml fehér bor
 50 ml alaplé

Elkészítés

Elkészítés
1

Sós-olajos vízben főzzük ki a szélesmetélt tésztát, majd kivajazott tepsiben keverjük össze 80 gramm reszelt sajttal.

2

A sertés szűzpecsenyét vágjuk 2 cm széles szeletekre, de ízlés szerint akár kockázhatjuk is. Ezután sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg majorannával.

A fűszerezést lecserélhetjük Milestone66 SPG+ra is.

3

Egy kivajazott serpenyőben pirítsunk kérget a hús szeletekre, majd szintén helyezzük a tepsibe, rá a tésztára.
Jól feldobja majd az összhatást, ha ízlés szerint pirítunk mellé füstölt tarját vagy császárszalonnát is.

4

A serpenyőben megmaradt zsiradékra öntsük rá a tejszínt, a bort és az alaplevet, majd forraljuk össze. Sűrűsödés után öntsük rá a tepsi tartalmára.

5

Szórjuk meg a holland metételt vastagon reszelt sajttal, majd mehet is a fa pellet grillsütőnkbe 200°C-on, kb. 30 percre.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Holland metélt, magyarosítva
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66