Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

BBQ Kocsonya

BBQ Kocsonya


bbq kocsonya recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

BBQ és kocsonya együtt? Két lassan készülő, hagyományos recept fúzióját mutatjuk most be nektek. Készítsétek el, hiszen zseniális a két tradicionális finomság együtt!

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő3 óraÖsszesen3 óra 15 perc
Hozzávalók a pulled porkhoz
 egész tarja vagy lapocka
 olívaolaj
Hozzávalók a kocsonyához
 elkészült pulled pork
 6 darab sertéskörömmosott, tisztított
 350 g egyben füstölt tarja
 víz
 3 gerezd fokhagyma
 2 fej vöröshagyma
 20 szem egészbors
 babérlevél
 2 darab sárgarépa
 citrom és pirospaprika a díszitéshez
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

A BBQ kocsonya elkészítése egy hosszabb folyamat, de annál inkább megéri a két hagyományos ételt összeházasítani a csodás ízélmény miatt!

2

Kezdésnek a pulled porkot készítsük el, csak nagyon egyszerű módszerrel: trimmeljük a húst, kenjük át olívaolajjal, fűszerezzük Milestone66 Red barbecue fűszerrel, majd 110-120°C-on süssük pellet grillsütőn addig, amíg ki nem alakul a szép mahagóni színű bark.

3

Ezután csomagoljuk hentespapírba vagy alufóliába és helyezzük vissza a grillsütőbe addig, amíg el nem éri a szükséges 92-96°C-os maghőmérsékletet. Ezután szedjük szét villa vagy medvekarom segítségével.

4

A kocsonya elkészítéséhez a tisztított sertéskörmöket helyezzük a bográcsba (vagy a megfelelő edénybe), tegyük mellé a füstölt tarját és öntsük fel vízzel.

5

Miután felforrt, a habot távolítsuk el, majd tegyük hozzá a fokhagymát, a hagymát, a borsot, a babérlevelet és az SPG fűszert.

6

Az egész főzés nagyjából 3 órát vesz igénybe, ennek közepén, féltávnál tegyük bele a sárgarépát is.

7

Miután elkészültünk a kocsonya alaplével egy üres tányérba tegyünk pár villányi pulled porkot, tegyünk mellé főtt répát, majd szűrőn keresztül öntsük fel alaplével. Hagyjuk megdermedni, hogy elnyerje a klasszikus kocsonya állagát.

8

Sokan már ekkor szórnak a tetejére díszítésképpen egy kis pirospaprikát, majd pedig fogyasztás előtt citromlével locsolják meg.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

New York pastrami szendvicsEgy brutális fogás receptjét hozta ma Fald fel Ádám: New York Pastrami szendvics. Nincs másra szükségetek, mint egy szép nagy marhaszegyre, rengeteg fűszerre és egy fecskendőre, tűvel a hús beoltásához.
Szárazon pácolt texasi marhaoldalasNe hagyd, hogy egy nagyobb marhaborda megfélemlítsen! Ennek az egyszerű száraz pácnak az elkészítése 20 percet vesz igénybe, és utána elvégzi helyetted az összes nehéz feladatot. Hiszen ezután egyszerűen megfüstöljük a húst 4-5 órán keresztül, majd becsomagoljuk a bordákat alufóliába vagy hentespapírba és tökéletesre sütjük.
Dupla sajtburgerEz a sajtburger recept csak egy kicsit különbözik a megszokottól, mégpedig a vékonyabb húspogácsában. A laposabb húskorongok alkalmassá teszik a szendvicset, hogy még több finomsággal tömjük meg. Így kerül bele vajon karamellizált hagyma és dupla sült bacon is.

Hozzávalók

Hozzávalók a pulled porkhoz
 egész tarja vagy lapocka
 olívaolaj
Hozzávalók a kocsonyához
 elkészült pulled pork
 6 darab sertéskörömmosott, tisztított
 350 g egyben füstölt tarja
 víz
 3 gerezd fokhagyma
 2 fej vöröshagyma
 20 szem egészbors
 babérlevél
 2 darab sárgarépa
 citrom és pirospaprika a díszitéshez
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

A BBQ kocsonya elkészítése egy hosszabb folyamat, de annál inkább megéri a két hagyományos ételt összeházasítani a csodás ízélmény miatt!

2

Kezdésnek a pulled porkot készítsük el, csak nagyon egyszerű módszerrel: trimmeljük a húst, kenjük át olívaolajjal, fűszerezzük Milestone66 Red barbecue fűszerrel, majd 110-120°C-on süssük pellet grillsütőn addig, amíg ki nem alakul a szép mahagóni színű bark.

3

Ezután csomagoljuk hentespapírba vagy alufóliába és helyezzük vissza a grillsütőbe addig, amíg el nem éri a szükséges 92-96°C-os maghőmérsékletet. Ezután szedjük szét villa vagy medvekarom segítségével.

4

A kocsonya elkészítéséhez a tisztított sertéskörmöket helyezzük a bográcsba (vagy a megfelelő edénybe), tegyük mellé a füstölt tarját és öntsük fel vízzel.

5

Miután felforrt, a habot távolítsuk el, majd tegyük hozzá a fokhagymát, a hagymát, a borsot, a babérlevelet és az SPG fűszert.

6

Az egész főzés nagyjából 3 órát vesz igénybe, ennek közepén, féltávnál tegyük bele a sárgarépát is.

7

Miután elkészültünk a kocsonya alaplével egy üres tányérba tegyünk pár villányi pulled porkot, tegyünk mellé főtt répát, majd szűrőn keresztül öntsük fel alaplével. Hagyjuk megdermedni, hogy elnyerje a klasszikus kocsonya állagát.

8

Sokan már ekkor szórnak a tetejére díszítésképpen egy kis pirospaprikát, majd pedig fogyasztás előtt citromlével locsolják meg.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

BBQ Kocsonya
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66