Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillcsirke otthon, könnyedén

Grillcsirke otthon, könnyedén


könnyen elkészíthető grillcsirke recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Az egyszerű pácolt, bedörzsölt és megvajazott sült csirkénkkel bármikor könnyedén szaftos és ízletes lakomát varázsolhatunk családunk, barátaink, vendégeink számára.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 15 perc
Hozzávalók
 1 darab egész csirke
 2 evőkanál
 1 evőkanál aprított zsálya
 1 evőkanál aprított kakukkfű
 125 g puha vaj
 1,50 evőkanál durvára őrölt feketebors
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

Kezdéskor az egész csirkét papírtörlővel szárítsuk meg, itassuk fel a nedveket.

2

Egy elég nagy edényben, amiben elfér az egész csirke, keverjünk össze Milestone66 Yellow fűszerkeveréket és annyi vizet, hogy a csirkét teljesen átfedje, ezzel ízletes pácot képezve. Helyezzük a csirkét a sós lébe, és tegyük a hűtőbe 4-12 órára.

3

Amikor készen állunk a szaftos grillcsirke elkészítésére, akkor állítsuk a pellet grillsütő hőmérsékletét 190℃-ra és zárt fedéllel melegítsük elő 15 percig.

4

Vegyük ki a csirkét a sós léből, de ne öblítsük le.

5

Egy kis tálban keverjük össze a vajat, a kakukkfüvet, a zsályát, a sót és a borsot.

6

Kenjük meg a vajas keverékkel a csirke egész külsejét, a maradék krémet pedig töltsük a belsejébe.

7

Helyezzünk hőmérőt a csirkemellbe, ügyelve, hogy ne érjen csontot a szonda.

8

Tegyük a csirkét közvetlenül a grillrácsra, zárjuk le a fedőt, és így süssük, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 75℃-ot a legvastagabb rész közepén is, vagyis körülbelül 1 órán keresztül.

9

Vegyük le a csirkét a grillről, és hagyjuk pihenni 15-20 percig, mielőtt tálalnánk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Baconbe tekert töltött savanyú uborkaAmikor egy recept annyira abszurd, hogy épp ezért muszáj kipróbálni! Na ilyen a töltött savanyú uborka baconbe tekerve és grillen megsütve. Ha valami különlegesre vágysz ez lesz az!
BBQ kacsamell sütőtökpürévelIdőigényes, de mégis egyszerűen elkészíthető recepttel érkeztünk az őszi sütőtök és kacsa szezonra: barbecue kacsamell.
Sült kerti zöldségek almaborecetes mártásbanTegyük teljessé a lakomát ezzel a sült zöldségsalátával. A jellegzetes ecetes mártás és a füstölés ízei egyedi ízvilágot kölcsönöznek, mellyel minden vendégünket levehetjük a lábáról.
Baconbe tekert hagymakarikaEhhez a recepthez egy klasszikus rántott köret formációját gondoltuk újra és a végeredmény magáért beszél: baconbe tekert hagymakarika következik grillsütőn elkészítve.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 darab egész csirke
 2 evőkanál
 1 evőkanál aprított zsálya
 1 evőkanál aprított kakukkfű
 125 g puha vaj
 1,50 evőkanál durvára őrölt feketebors
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

Kezdéskor az egész csirkét papírtörlővel szárítsuk meg, itassuk fel a nedveket.

2

Egy elég nagy edényben, amiben elfér az egész csirke, keverjünk össze Milestone66 Yellow fűszerkeveréket és annyi vizet, hogy a csirkét teljesen átfedje, ezzel ízletes pácot képezve. Helyezzük a csirkét a sós lébe, és tegyük a hűtőbe 4-12 órára.

3

Amikor készen állunk a szaftos grillcsirke elkészítésére, akkor állítsuk a pellet grillsütő hőmérsékletét 190℃-ra és zárt fedéllel melegítsük elő 15 percig.

4

Vegyük ki a csirkét a sós léből, de ne öblítsük le.

5

Egy kis tálban keverjük össze a vajat, a kakukkfüvet, a zsályát, a sót és a borsot.

6

Kenjük meg a vajas keverékkel a csirke egész külsejét, a maradék krémet pedig töltsük a belsejébe.

7

Helyezzünk hőmérőt a csirkemellbe, ügyelve, hogy ne érjen csontot a szonda.

8

Tegyük a csirkét közvetlenül a grillrácsra, zárjuk le a fedőt, és így süssük, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 75℃-ot a legvastagabb rész közepén is, vagyis körülbelül 1 órán keresztül.

9

Vegyük le a csirkét a grillről, és hagyjuk pihenni 15-20 percig, mielőtt tálalnánk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillcsirke otthon, könnyedén
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66