Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Citrusos sajttorta rétestésztával

Citrusos sajttorta rétestésztával

citrusos sajttora recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ennek a naranccsal átitatott sajttortának a ropogós, fodros széle olyan lenyűgözően néz ki, hogy nehéz elhinni, hogy egy nagyon is egyszerűen elkészíthető ünnepi desszertről van szó. Keressük meg a legközelebbi boltban kapható rétestészta alapot és már kezdhetjük is az elkészítést. Bár maga a sajttorta gyorsan és egyszerűen elkészíthető, tálalás előtt legalább 4 órát hűteni kell majd, ezért ennek megfelelően tervezzünk az idővel.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő30 percÖsszesen45 perc
Leveles tészta:
 10 lap fagyasztott rétestészta
 4 evőkanál olvasztott sótlan vaj
 60 g cukor
Töltelék:
 225 g puha krémsajt
 2 darab nagyobb tojás
 150 g cukor
 1 teáskanál vanília kivonat
 2 teáskanál finomra reszelt narancs vagy citromhéj
 ¼ teáskanál
Díszítéshez:
 60 g narancs vagy citrom lekvár
 2 evőkanál apróra vágott pisztácia
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

Kapcsoljuk be a a pellet grillsütőt, és állítsuk a hőmérsékletet 175 ℃-ra. Leárva melegítsük elő 10-15 percig és indulhat is a sajttorta projekt.

2

Készítsük elő az alapot: legyen kéznél egy nagy darab sütőpapír a tésztalapok egymásra helyezéséhez. A lapokat menet közben tartsuk letakarva, hogy ne száradjanak ki, miközben elhelyezzük az első tésztalapot a sütőpapíron, és megkenjük vajjal.

3

Vegyünk egy második lapot, és enyhén elforgatva (hogy az oldalak ne illeszkedjenek teljesen egymáshoz) helyezzük az első lap tetejére. Kenjük meg ezt is vajjal és szórjuk meg egy teáskanálnyi cukorral. Így folytassuk a rétegezést, minden lapot enyhén elforgatva, megkenve olvasztott vajjal, és megszórva cukorral, amíg az utolsó lap kivételével az egészet el nem használjuk. Végül helyezzük az utolsó lapot is a halom tetejére, de ezúttal se vajat, se cukrot ne kenjünk rá.

4

Tegyük át a sütőpapírról az összeállított alapot egy kapcsos tortaformába és dobjuk ki az elhasznált papírt. Óvatosan egyengessük el a tésztát a formába, úgy, hogy a széleit hagyjuk kicsit kilógni.

5

Következzen a töltelék elkészítése: a robotgép táljában keverjük össze a krémsajtot, a tojást, a cukrot, a vaníliát, a narancs- vagy citromhéjat és a sót. Dolgozzuk simára kb. 1 perc alatt. (Alternatív megoldásként a hozzávalókat összekeverhetjük egy tálban, és elektromos habverővel simára keverhetjük.)

6

Öntsük a tölteléket az előkészített tésztalapokra és egy spatulával simítsuk el a tetejét. Hagyjuk, hogy a rétestésztánk egyenetlen szélei természetesen befelé hajoljanak. Ha kész, helyezzük az összeállított tortát egy peremes tepsire.

7

Helyezzük a tepsit közvetlenül a grillrácsra, zárjuk le a fedelet, és süssük addig, amíg a tészta aranybarna nem lesz, és a sajttorta közepe majdnem megszilárdul, vagyis körülbelül 30-40 percig. Mivel a sütési idő sok tényezőtől függ, ezért javasoljuk, hogy már a sütés korai szakaszától kezdve többször ellenőrizzük a süteményünk állapotát.

8

Ha elérte a kellő állapotot, vegyük le a sajttortát a grillről, és hűtsük szobahőmérsékleten 1 órán keresztül.

9

Mikor kellően kihűlt, tegyük a desszertünket a hűtőbe fedő nélkül, legalább 4 óra hosszára. (A 4 óra elteltével letakarhatjuk, így a süteményt akár 24 órával a felhasználás előtt elkészíthető.)

10

A díszítéshez: egy kis, mikrohullámú sütőben használható edényben melegítsük fel a lekvárt, amíg az enyhén folyékony nem lesz, vagyis körülbelül 20-30 másodpercig.

11

Távolítsuk el a csatos tortaforma külső karikáját, majd öntsük a mázat a töltelék tetejére, és egy spatulával egyenletesen oszlassuk el. Ízlés szerint megszórhatjuk apróra vágott pisztáciával is mielőtt felszeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillezett brokkoliDobjuk fel a brokkolit friss citromlével, fűszernövényekkel és parmezán sajttal, hogy egy frissítő nyári köretet kapjunk. A robusztus fafüst csodálatos ízűvé varázsolja a grillezett zöldségeket.
Édes chilis rubNépszerű édes chilis száraz bbq rub. Kifejeztten csirkékhez és zöldségekhez ajánlják, de univerzális, tehát nyugodtan használható bármilyen bbq ételhez.
Ropogós BBQ csirkeszárnyakEgyszerű elkészítés és mindenki imádja: bbq csirkeszárnyak az okosgrillről. Ha tuti befutó sikert akarunk, akkor ezzel a recepttel nem tévedhetünk.

Hozzávalók

Leveles tészta:
 10 lap fagyasztott rétestészta
 4 evőkanál olvasztott sótlan vaj
 60 g cukor
Töltelék:
 225 g puha krémsajt
 2 darab nagyobb tojás
 150 g cukor
 1 teáskanál vanília kivonat
 2 teáskanál finomra reszelt narancs vagy citromhéj
 ¼ teáskanál
Díszítéshez:
 60 g narancs vagy citrom lekvár
 2 evőkanál apróra vágott pisztácia
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

Kapcsoljuk be a a pellet grillsütőt, és állítsuk a hőmérsékletet 175 ℃-ra. Leárva melegítsük elő 10-15 percig és indulhat is a sajttorta projekt.

2

Készítsük elő az alapot: legyen kéznél egy nagy darab sütőpapír a tésztalapok egymásra helyezéséhez. A lapokat menet közben tartsuk letakarva, hogy ne száradjanak ki, miközben elhelyezzük az első tésztalapot a sütőpapíron, és megkenjük vajjal.

3

Vegyünk egy második lapot, és enyhén elforgatva (hogy az oldalak ne illeszkedjenek teljesen egymáshoz) helyezzük az első lap tetejére. Kenjük meg ezt is vajjal és szórjuk meg egy teáskanálnyi cukorral. Így folytassuk a rétegezést, minden lapot enyhén elforgatva, megkenve olvasztott vajjal, és megszórva cukorral, amíg az utolsó lap kivételével az egészet el nem használjuk. Végül helyezzük az utolsó lapot is a halom tetejére, de ezúttal se vajat, se cukrot ne kenjünk rá.

4

Tegyük át a sütőpapírról az összeállított alapot egy kapcsos tortaformába és dobjuk ki az elhasznált papírt. Óvatosan egyengessük el a tésztát a formába, úgy, hogy a széleit hagyjuk kicsit kilógni.

5

Következzen a töltelék elkészítése: a robotgép táljában keverjük össze a krémsajtot, a tojást, a cukrot, a vaníliát, a narancs- vagy citromhéjat és a sót. Dolgozzuk simára kb. 1 perc alatt. (Alternatív megoldásként a hozzávalókat összekeverhetjük egy tálban, és elektromos habverővel simára keverhetjük.)

6

Öntsük a tölteléket az előkészített tésztalapokra és egy spatulával simítsuk el a tetejét. Hagyjuk, hogy a rétestésztánk egyenetlen szélei természetesen befelé hajoljanak. Ha kész, helyezzük az összeállított tortát egy peremes tepsire.

7

Helyezzük a tepsit közvetlenül a grillrácsra, zárjuk le a fedelet, és süssük addig, amíg a tészta aranybarna nem lesz, és a sajttorta közepe majdnem megszilárdul, vagyis körülbelül 30-40 percig. Mivel a sütési idő sok tényezőtől függ, ezért javasoljuk, hogy már a sütés korai szakaszától kezdve többször ellenőrizzük a süteményünk állapotát.

8

Ha elérte a kellő állapotot, vegyük le a sajttortát a grillről, és hűtsük szobahőmérsékleten 1 órán keresztül.

9

Mikor kellően kihűlt, tegyük a desszertünket a hűtőbe fedő nélkül, legalább 4 óra hosszára. (A 4 óra elteltével letakarhatjuk, így a süteményt akár 24 órával a felhasználás előtt elkészíthető.)

10

A díszítéshez: egy kis, mikrohullámú sütőben használható edényben melegítsük fel a lekvárt, amíg az enyhén folyékony nem lesz, vagyis körülbelül 20-30 másodpercig.

11

Távolítsuk el a csatos tortaforma külső karikáját, majd öntsük a mázat a töltelék tetejére, és egy spatulával egyenletesen oszlassuk el. Ízlés szerint megszórhatjuk apróra vágott pisztáciával is mielőtt felszeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Citrusos sajttorta rétestésztával
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66