Citrusos sajttorta rétestésztával
Ennek a naranccsal átitatott sajttortának a ropogós, fodros széle olyan lenyűgözően néz ki, hogy nehéz elhinni, hogy egy nagyon is egyszerűen elkészíthető ünnepi desszertről van szó. Keressük meg a legközelebbi boltban kapható rétestészta alapot és már kezdhetjük is az elkészítést. Bár maga a sajttorta gyorsan és egyszerűen elkészíthető, tálalás előtt legalább 4 órát hűteni kell majd, ezért ennek megfelelően tervezzünk az idővel.
Kapcsoljuk be a a pellet grillsütőt, és állítsuk a hőmérsékletet 175 ℃-ra. Leárva melegítsük elő 10-15 percig és indulhat is a sajttorta projekt.
Készítsük elő az alapot: legyen kéznél egy nagy darab sütőpapír a tésztalapok egymásra helyezéséhez. A lapokat menet közben tartsuk letakarva, hogy ne száradjanak ki, miközben elhelyezzük az első tésztalapot a sütőpapíron, és megkenjük vajjal.
Vegyünk egy második lapot, és enyhén elforgatva (hogy az oldalak ne illeszkedjenek teljesen egymáshoz) helyezzük az első lap tetejére. Kenjük meg ezt is vajjal és szórjuk meg egy teáskanálnyi cukorral. Így folytassuk a rétegezést, minden lapot enyhén elforgatva, megkenve olvasztott vajjal, és megszórva cukorral, amíg az utolsó lap kivételével az egészet el nem használjuk. Végül helyezzük az utolsó lapot is a halom tetejére, de ezúttal se vajat, se cukrot ne kenjünk rá.
Tegyük át a sütőpapírról az összeállított alapot egy kapcsos tortaformába és dobjuk ki az elhasznált papírt. Óvatosan egyengessük el a tésztát a formába, úgy, hogy a széleit hagyjuk kicsit kilógni.
Következzen a töltelék elkészítése: a robotgép táljában keverjük össze a krémsajtot, a tojást, a cukrot, a vaníliát, a narancs- vagy citromhéjat és a sót. Dolgozzuk simára kb. 1 perc alatt. (Alternatív megoldásként a hozzávalókat összekeverhetjük egy tálban, és elektromos habverővel simára keverhetjük.)
Öntsük a tölteléket az előkészített tésztalapokra és egy spatulával simítsuk el a tetejét. Hagyjuk, hogy a rétestésztánk egyenetlen szélei természetesen befelé hajoljanak. Ha kész, helyezzük az összeállított tortát egy peremes tepsire.
Helyezzük a tepsit közvetlenül a grillrácsra, zárjuk le a fedelet, és süssük addig, amíg a tészta aranybarna nem lesz, és a sajttorta közepe majdnem megszilárdul, vagyis körülbelül 30-40 percig. Mivel a sütési idő sok tényezőtől függ, ezért javasoljuk, hogy már a sütés korai szakaszától kezdve többször ellenőrizzük a süteményünk állapotát.
Ha elérte a kellő állapotot, vegyük le a sajttortát a grillről, és hűtsük szobahőmérsékleten 1 órán keresztül.
Mikor kellően kihűlt, tegyük a desszertünket a hűtőbe fedő nélkül, legalább 4 óra hosszára. (A 4 óra elteltével letakarhatjuk, így a süteményt akár 24 órával a felhasználás előtt elkészíthető.)
A díszítéshez: egy kis, mikrohullámú sütőben használható edényben melegítsük fel a lekvárt, amíg az enyhén folyékony nem lesz, vagyis körülbelül 20-30 másodpercig.
Távolítsuk el a csatos tortaforma külső karikáját, majd öntsük a mázat a töltelék tetejére, és egy spatulával egyenletesen oszlassuk el. Ízlés szerint megszórhatjuk apróra vágott pisztáciával is mielőtt felszeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Kapcsoljuk be a a pellet grillsütőt, és állítsuk a hőmérsékletet 175 ℃-ra. Leárva melegítsük elő 10-15 percig és indulhat is a sajttorta projekt.
Készítsük elő az alapot: legyen kéznél egy nagy darab sütőpapír a tésztalapok egymásra helyezéséhez. A lapokat menet közben tartsuk letakarva, hogy ne száradjanak ki, miközben elhelyezzük az első tésztalapot a sütőpapíron, és megkenjük vajjal.
Vegyünk egy második lapot, és enyhén elforgatva (hogy az oldalak ne illeszkedjenek teljesen egymáshoz) helyezzük az első lap tetejére. Kenjük meg ezt is vajjal és szórjuk meg egy teáskanálnyi cukorral. Így folytassuk a rétegezést, minden lapot enyhén elforgatva, megkenve olvasztott vajjal, és megszórva cukorral, amíg az utolsó lap kivételével az egészet el nem használjuk. Végül helyezzük az utolsó lapot is a halom tetejére, de ezúttal se vajat, se cukrot ne kenjünk rá.
Tegyük át a sütőpapírról az összeállított alapot egy kapcsos tortaformába és dobjuk ki az elhasznált papírt. Óvatosan egyengessük el a tésztát a formába, úgy, hogy a széleit hagyjuk kicsit kilógni.
Következzen a töltelék elkészítése: a robotgép táljában keverjük össze a krémsajtot, a tojást, a cukrot, a vaníliát, a narancs- vagy citromhéjat és a sót. Dolgozzuk simára kb. 1 perc alatt. (Alternatív megoldásként a hozzávalókat összekeverhetjük egy tálban, és elektromos habverővel simára keverhetjük.)
Öntsük a tölteléket az előkészített tésztalapokra és egy spatulával simítsuk el a tetejét. Hagyjuk, hogy a rétestésztánk egyenetlen szélei természetesen befelé hajoljanak. Ha kész, helyezzük az összeállított tortát egy peremes tepsire.
Helyezzük a tepsit közvetlenül a grillrácsra, zárjuk le a fedelet, és süssük addig, amíg a tészta aranybarna nem lesz, és a sajttorta közepe majdnem megszilárdul, vagyis körülbelül 30-40 percig. Mivel a sütési idő sok tényezőtől függ, ezért javasoljuk, hogy már a sütés korai szakaszától kezdve többször ellenőrizzük a süteményünk állapotát.
Ha elérte a kellő állapotot, vegyük le a sajttortát a grillről, és hűtsük szobahőmérsékleten 1 órán keresztül.
Mikor kellően kihűlt, tegyük a desszertünket a hűtőbe fedő nélkül, legalább 4 óra hosszára. (A 4 óra elteltével letakarhatjuk, így a süteményt akár 24 órával a felhasználás előtt elkészíthető.)
A díszítéshez: egy kis, mikrohullámú sütőben használható edényben melegítsük fel a lekvárt, amíg az enyhén folyékony nem lesz, vagyis körülbelül 20-30 másodpercig.
Távolítsuk el a csatos tortaforma külső karikáját, majd öntsük a mázat a töltelék tetejére, és egy spatulával egyenletesen oszlassuk el. Ízlés szerint megszórhatjuk apróra vágott pisztáciával is mielőtt felszeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!