Az amerikaiak bármihez tudnak enni bacont és igazuk is van, nagyszerű ötlet. Elhoztunk nektek egy nagyszerű baconös almás pite receptet, amit természetesen érdemes grillsütőn elkészíteni.
Kezdésnek készítsük el a pite tésztáját. Ehhez egy tálra lesz szükségünk és arra, hogy a lisztet összekeverjük a vajjal, sóval, vízzel, porcukorral. Így egy rugalmas tésztát fogunk kapni, amit érdemes kis időre (20 perc) a fagyasztóba tenni.
Addig is készítsük el a piténk töltelékét. Az almát hámozzuk meg, vegyük ki a magházat, majd kockázzuk fel. (mi apróbb kockára szeretjük, de ez ízlés kérdése).
A meghámozott almát helyezzük egy tálba és öntsük hozzá a narancslét, diót és az áfonyát, majd keverjük össze.
Keverjük el külön a lisztet és fahéjat, szerecsendiót és a 10 dkg barnacukrot egy másik tálban, majd adjuk hozzá az almához és keverjük el addig amíg alaposan át nem fedik egymást.
A pite tésztánk felét nyújtsuk ki a sütőformához igazítva kb. fél cm vastagra és közben 180 Celsius fokra melegítsük elő a grillsütőnket. A tészta másik feléből egy újabb adagot készíthetünk vagy eltehetjük későbbre.
Mivel a bacon majd gyorsabban fog pirulni érdemes a pite tésztát üresen elősütni egy kicsit, kb. 10 percig 220 Celsius fokon.
Helyezzük a tölteléket a pite közepébe, majd készítsünk a baconökből szőnyeget a kép alapján úgy, hogy kis távolságok lesznek a szeletek között.
A bacon szőnyeget tegyük a pite tetejére és nyomkodjuk le a tésztához majd szórjuk meg egyenletesen a 3 evőkanál barna cukkorral.
Továbbra is 220 Celsius fokos hőmérsékleten süssük így a piténket 15 percig, majd csökkentsük a hőt 175-180 fokra és süssük további 40-50 percig. Ha a bacon nagyon megsülne érdemes levenni a tetejéről (elvileg egyben le kell tudjuk kapni).
Miután kész a grillsütőn készített amerikai almás-baconös piténk, 15 percig még tegyük hűvösebb helyre hűlni.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Tájékozódj az Okosgrillekről:
Hozzávalók
Elkészítés
Kezdésnek készítsük el a pite tésztáját. Ehhez egy tálra lesz szükségünk és arra, hogy a lisztet összekeverjük a vajjal, sóval, vízzel, porcukorral. Így egy rugalmas tésztát fogunk kapni, amit érdemes kis időre (20 perc) a fagyasztóba tenni.
Addig is készítsük el a piténk töltelékét. Az almát hámozzuk meg, vegyük ki a magházat, majd kockázzuk fel. (mi apróbb kockára szeretjük, de ez ízlés kérdése).
A meghámozott almát helyezzük egy tálba és öntsük hozzá a narancslét, diót és az áfonyát, majd keverjük össze.
Keverjük el külön a lisztet és fahéjat, szerecsendiót és a 10 dkg barnacukrot egy másik tálban, majd adjuk hozzá az almához és keverjük el addig amíg alaposan át nem fedik egymást.
A pite tésztánk felét nyújtsuk ki a sütőformához igazítva kb. fél cm vastagra és közben 180 Celsius fokra melegítsük elő a grillsütőnket. A tészta másik feléből egy újabb adagot készíthetünk vagy eltehetjük későbbre.
Mivel a bacon majd gyorsabban fog pirulni érdemes a pite tésztát üresen elősütni egy kicsit, kb. 10 percig 220 Celsius fokon.
Helyezzük a tölteléket a pite közepébe, majd készítsünk a baconökből szőnyeget a kép alapján úgy, hogy kis távolságok lesznek a szeletek között.
A bacon szőnyeget tegyük a pite tetejére és nyomkodjuk le a tésztához majd szórjuk meg egyenletesen a 3 evőkanál barna cukkorral.
Továbbra is 220 Celsius fokos hőmérsékleten süssük így a piténket 15 percig, majd csökkentsük a hőt 175-180 fokra és süssük további 40-50 percig. Ha a bacon nagyon megsülne érdemes levenni a tetejéről (elvileg egyben le kell tudjuk kapni).
Miután kész a grillsütőn készített amerikai almás-baconös piténk, 15 percig még tegyük hűvösebb helyre hűlni.