Amerikai baconös almás pite

MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Az amerikaiak bármihez tudnak enni bacont és igazuk is van, nagyszerű ötlet. Elhoztunk nektek egy nagyszerű baconös almás pite receptet, amit természetesen érdemes grillsütőn elkészíteni.

Adag1 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő1 óra 5 percÖsszesen1 óra 35 perc

A pite tésztához:
 35 dkg finomliszt
 18 dkg vaj
 2 evőkanál porcukor
 csipet só
 30 ml víz
A pitéhez:
 6 darab almahámozva, kockázva
 2 friss vagy fagyasztott áfonya
 1 evőkanál friss reszelt gyömbér
 10 dkg barna cukor
 3 evőkanál barna cukor
 0,50 teáskanál őrölt szerecsendió
 3 evőkanál narancslé18+-os változatban bourbon whiskyvel vagy rummal helyettesíthető
 9 dkg apróra vágott dió
 7 dkg liszt
 2 teáskanál őrölt fahéj
 1 csomag bacon

1

Kezdésnek készítsük el a pite tésztáját. Ehhez egy tálra lesz szükségünk és arra, hogy a lisztet összekeverjük a vajjal, sóval, vízzel, porcukorral. Így egy rugalmas tésztát fogunk kapni, amit érdemes kis időre (20 perc) a fagyasztóba tenni.

2

Addig is készítsük el a piténk töltelékét. Az almát hámozzuk meg, vegyük ki a magházat, majd kockázzuk fel. (mi apróbb kockára szeretjük, de ez ízlés kérdése).

3

A meghámozott almát helyezzük egy tálba és öntsük hozzá a narancslét, diót és az áfonyát, majd keverjük össze.

4

Keverjük el külön a lisztet és fahéjat, szerecsendiót és a 10 dkg barnacukrot egy másik tálban, majd adjuk hozzá az almához és keverjük el addig amíg alaposan át nem fedik egymást.

5

A pite tésztánk felét nyújtsuk ki a sütőformához igazítva kb. fél cm vastagra és közben 180 Celsius fokra melegítsük elő a grillsütőnket. A tészta másik feléből egy újabb adagot készíthetünk vagy eltehetjük későbbre.

6

Mivel a bacon majd gyorsabban fog pirulni érdemes a pite tésztát üresen elősütni egy kicsit, kb. 10 percig 220 Celsius fokon.

7

Helyezzük a tölteléket a pite közepébe, majd készítsünk a baconökből szőnyeget a kép alapján úgy, hogy kis távolságok lesznek a szeletek között.

8

A bacon szőnyeget tegyük a pite tetejére és nyomkodjuk le a tésztához majd szórjuk meg egyenletesen a 3 evőkanál barna cukkorral.

9

Továbbra is 220 Celsius fokos hőmérsékleten süssük így a piténket 15 percig, majd csökkentsük a hőt 175-180 fokra és süssük további 40-50 percig. Ha a bacon nagyon megsülne érdemes levenni a tetejéről (elvileg egyben le kell tudjuk kapni).

10

Miután kész a grillsütőn készített amerikai almás-baconös piténk, 15 percig még tegyük hűvösebb helyre hűlni.

MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Tájékozódj az Okosgrillekről:

 

Hozzávalók

A pite tésztához:
 35 dkg finomliszt
 18 dkg vaj
 2 evőkanál porcukor
 csipet só
 30 ml víz
A pitéhez:
 6 darab almahámozva, kockázva
 2 friss vagy fagyasztott áfonya
 1 evőkanál friss reszelt gyömbér
 10 dkg barna cukor
 3 evőkanál barna cukor
 0,50 teáskanál őrölt szerecsendió
 3 evőkanál narancslé18+-os változatban bourbon whiskyvel vagy rummal helyettesíthető
 9 dkg apróra vágott dió
 7 dkg liszt
 2 teáskanál őrölt fahéj
 1 csomag bacon

Elkészítés

1

Kezdésnek készítsük el a pite tésztáját. Ehhez egy tálra lesz szükségünk és arra, hogy a lisztet összekeverjük a vajjal, sóval, vízzel, porcukorral. Így egy rugalmas tésztát fogunk kapni, amit érdemes kis időre (20 perc) a fagyasztóba tenni.

2

Addig is készítsük el a piténk töltelékét. Az almát hámozzuk meg, vegyük ki a magházat, majd kockázzuk fel. (mi apróbb kockára szeretjük, de ez ízlés kérdése).

3

A meghámozott almát helyezzük egy tálba és öntsük hozzá a narancslét, diót és az áfonyát, majd keverjük össze.

4

Keverjük el külön a lisztet és fahéjat, szerecsendiót és a 10 dkg barnacukrot egy másik tálban, majd adjuk hozzá az almához és keverjük el addig amíg alaposan át nem fedik egymást.

5

A pite tésztánk felét nyújtsuk ki a sütőformához igazítva kb. fél cm vastagra és közben 180 Celsius fokra melegítsük elő a grillsütőnket. A tészta másik feléből egy újabb adagot készíthetünk vagy eltehetjük későbbre.

6

Mivel a bacon majd gyorsabban fog pirulni érdemes a pite tésztát üresen elősütni egy kicsit, kb. 10 percig 220 Celsius fokon.

7

Helyezzük a tölteléket a pite közepébe, majd készítsünk a baconökből szőnyeget a kép alapján úgy, hogy kis távolságok lesznek a szeletek között.

8

A bacon szőnyeget tegyük a pite tetejére és nyomkodjuk le a tésztához majd szórjuk meg egyenletesen a 3 evőkanál barna cukkorral.

9

Továbbra is 220 Celsius fokos hőmérsékleten süssük így a piténket 15 percig, majd csökkentsük a hőt 175-180 fokra és süssük további 40-50 percig. Ha a bacon nagyon megsülne érdemes levenni a tetejéről (elvileg egyben le kell tudjuk kapni).

10

Miután kész a grillsütőn készített amerikai almás-baconös piténk, 15 percig még tegyük hűvösebb helyre hűlni.

Amerikai baconös almás pite