Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Argentin bélszín – steak – gombás tejszínes pikáns tésztával

Argentin bélszín – steak – gombás tejszínes pikáns tésztával


argentin bélszin tejszines tészta recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ez egy igazán pikáns, tésztás körettel ötvözött recept, amely gyorsan és egyszerűen az asztalra kerül. Elragadó ízekben gazdag, ráadásul - látszólagos összetettsége miatt - elkészítése is kifejezetten extravagáns érzés.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő40 percÖsszesen55 perc
Steak hozzávalók:
 3 darab argentin bélszín
 olívaolaj
 só és bors
 500 ml zöldség alaplé
Gombás tejszínes pikán tészta hozzávalók:
 300 g masni tészta
 1 evőkanál vaj
 2 fej vöröshagyma
 250 g gomba
 3 gerezd fokhagyma
 1 csokor friss petrezselyem
 1 evőkanál Worcestershire szósz
 250 ml húsalaplé
 200 ml tejszín
 só ízlés szerint
 1 teáskanál reszelt torma
 1 evőkanál tejföl
Elkészítés
1

Első lépésben, elkészítjük a mártást. Feldaraboljuk a gombát, durvára vágjuk a hagymát, préseljük a fokhagymát, és vajon, illetve egy kevés olívaolajon megdinszteljük őket.

2

Vágjuk durvára a friss petrezselymet, majd adjuk hozzá a serpenyő tartalmához. Őt követi a tejszín, valamint a húsalaplé is. Végül összesütjük az egészet.

3

Ízesítsük sóval és borssal a mártásunkat, majd amint összesűrűsödött, adjuk hozzá a tormát, a tejfölt, illetve a Worcestershire szószt.

4

Feltesszük főni a tésztát (al dente-re), egy kevés só és olívaolaj kíséretében.

5

Kezdjük el pihentetni az argentin bélszínt - csomagolásából kivéve, pár percig szobahőmérsékleten.
A húst is meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, majd alaposan beledörzsöljük, utána sózzuk, borsozzuk.

6

Kezdődik a steak sütés. Legalább 190°C-ra állítjuk a pellet grillsütőnket és beletesszük a húst. Azonban ügyeljünk rá, hogy ne süssük túl! Receptünk esetében a véres (rare) állagú steak az ideális. Ez körülbelül 1,5 percet jelent oldalanként.

7

Most fogjuk az elkészült húsokat és félretesszük, egészen addig, míg a tésztánkat leszűrjük és összekeverjük, - pontosabban összesütjük - a mártással.

8

Felszeleteljük a steak-et és tálalásnál a tésztára helyezzük. Máris elkészültünk!

9

TIPP: A 4. lépést követően - amint késznek ítéljük -, helyezzük a mártást az Okosgrillünkbe a legalacsonyabb hőfokon (körülbelül 80 °C) addig, míg a tésztánk megfő. Ezáltal ételünk egy extra, füstös ízt és illat felhőt fog nyerni.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillezett bárányborda sült gesztenyévelHúsimádók figyelem! Az egyik legjobb recept amit báránybordából elkészíthetünk! Hozzá grillezett sült gesztenye és burgonya és egy extra mentás szósz is dukál.
Mandulás pisztráng grill recept by Szoky konyhájaHa ritkán eszel halat, főképp pisztrángot, akkor ez a recept biztosan elcsábít majd, hogy többet kellene. Fantasztikus spenótos, vajas, fokhagymás, ropogós pisztráng receptet hozott nekünk Szoky és természetesen Pit Boss grillsütőn készíti el nekünk.

Hozzávalók

Steak hozzávalók:
 3 darab argentin bélszín
 olívaolaj
 só és bors
 500 ml zöldség alaplé
Gombás tejszínes pikán tészta hozzávalók:
 300 g masni tészta
 1 evőkanál vaj
 2 fej vöröshagyma
 250 g gomba
 3 gerezd fokhagyma
 1 csokor friss petrezselyem
 1 evőkanál Worcestershire szósz
 250 ml húsalaplé
 200 ml tejszín
 só ízlés szerint
 1 teáskanál reszelt torma
 1 evőkanál tejföl

Elkészítés

Elkészítés
1

Első lépésben, elkészítjük a mártást. Feldaraboljuk a gombát, durvára vágjuk a hagymát, préseljük a fokhagymát, és vajon, illetve egy kevés olívaolajon megdinszteljük őket.

2

Vágjuk durvára a friss petrezselymet, majd adjuk hozzá a serpenyő tartalmához. Őt követi a tejszín, valamint a húsalaplé is. Végül összesütjük az egészet.

3

Ízesítsük sóval és borssal a mártásunkat, majd amint összesűrűsödött, adjuk hozzá a tormát, a tejfölt, illetve a Worcestershire szószt.

4

Feltesszük főni a tésztát (al dente-re), egy kevés só és olívaolaj kíséretében.

5

Kezdjük el pihentetni az argentin bélszínt - csomagolásából kivéve, pár percig szobahőmérsékleten.
A húst is meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, majd alaposan beledörzsöljük, utána sózzuk, borsozzuk.

6

Kezdődik a steak sütés. Legalább 190°C-ra állítjuk a pellet grillsütőnket és beletesszük a húst. Azonban ügyeljünk rá, hogy ne süssük túl! Receptünk esetében a véres (rare) állagú steak az ideális. Ez körülbelül 1,5 percet jelent oldalanként.

7

Most fogjuk az elkészült húsokat és félretesszük, egészen addig, míg a tésztánkat leszűrjük és összekeverjük, - pontosabban összesütjük - a mártással.

8

Felszeleteljük a steak-et és tálalásnál a tésztára helyezzük. Máris elkészültünk!

9

TIPP: A 4. lépést követően - amint késznek ítéljük -, helyezzük a mártást az Okosgrillünkbe a legalacsonyabb hőfokon (körülbelül 80 °C) addig, míg a tésztánk megfő. Ezáltal ételünk egy extra, füstös ízt és illat felhőt fog nyerni.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Argentin bélszín – steak – gombás tejszínes pikáns tésztával
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66